CHP'li Ceylan'dan Gaziantep-Çanakkale uçak seferlerine koronavirüs tepkisi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Ceylan'dan Gaziantep-Çanakkale uçak seferlerine koronavirüs tepkisi!
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin organize ettiği Gaziantep – Çanakkale uçak seferlerinin küresel salgın döneminde amacını aşan olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi. 

Özgür Ceylan, Covid-19 küresel salgınında son bir ayda yaşamını yitirenlerin yaş ortalamasının 74.6 olduğuna dikkat çekerek, “Küresel salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yüzde 93'ü 65 yaş üstü, Çanakkale en yaşlı nüfusa sahip 3’üncü il ve Gaziantep Sağlık Bakanlığı verilerine göre en çok vaka gözlenen illerden biri. Ortada kim için, nasıl bir müjde var anlamak pek mümkün değil” diye konuştu. 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin organize ettiği ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’ın duyurduğu Gaziantep – Çanakkale uçak seferlerini gündeme getirdi. Özgür Ceylan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çanakkale yaşlı nüfusuna karşın küresel salgından en az etkilenen illerimizden biriyken, AK Parti'li bir ilçe belediyesinin sosyal mesafe kurallarını nasıl uyguladığı konusunda net bir bilgi yokken, tarifeli olmayan tek yönlü uçak seferleriyle organize ettiği programla, salgının yüz binde 25,7 olan bir ilden yüz binde 2,1 olan bir ile yolcu taşınması kime hizmet eder diye merak ediyorum” diye sordu.

"Herkesin başımız üstünde yeri var"

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, 2 ila 31 Temmuz tarihlerinde özel bir havayolu şirketi ile her gün 09.00 ve 22.00 saatlerinde gerçekleşeceği bildirilen seferlere ilişkin her hangi bir bilet satışına ulaşamadıklarını sözlerine ekledi. Tarifeli herhangi bir uçuş kaydının bulunmadığını ifade eden Özgür Ceylan, “Gaziantep’ten Çanakkale’ye bir uçuş var, Çanakkale’den Gaziantep’e uçuş yok. Bilet alalım desek tarifeli bir bilet satışı yok” diye konuştu. 

Sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığı konusunda net bir açıklama olmadan insanları 1 ay süreyle Çanakkale’ye taşınmasının kaygıları artırdığını belirten Özgür Ceylan, “Herkesin başımız üstünde yeri var ama sağlık tedbirleri alındı mı, uçakta sosyal mesafe kurallarına uyuldu mu, nasıl getirildiler? Havalimanında, çarşıda bu insanlar alış veriş yapacak? Küresel salgın dönemi için uygun görünmüyor” dedi.  


 

Anahtar Kelimeler:
Exatlon Challenge başlıyorÖnceki Haber

Exatlon Challenge başlıyor

Bayramiç Belediyesi'nden açık hava sinemasıSonraki Haber

Bayramiç Belediyesi'nden açık hava sinem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!