Esra Yüksel: “Barolarla ilgili düzenlemenin konuşulması gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esra Yüksel: “Barolarla ilgili düzenlemenin konuşulması gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir”
Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında CHP ve İYİ Parti Grupları’nın ‘Çoklu Baro Yasa Tasarısı’na yönelik eleştirilerine cevap verdi.  Barolarla ilgili düzenleme teklifinin siyasete alet edilmesine karşı çıktığını belirten Yüksel, “Bu konunun konuşulması gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Umarım sağduyu ve nezaket içinde görüşülerek herkesin mutabık kalacağı bir sonuca varılır” dedi.  Yüksel, Ankara’da CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile bir araya gelen Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan’ın, tıpkı CHP’li Erkek gibi hukukçu olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı es geçmesine de sitem etti. Öte yandan Yüksel, göreve başlayan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın birikim ve tecrübelerinin önemine vurgu yaparak, “Ben bu yeni dönemde Sayın Valimiz, kurumlarımız, belediyemiz, belediye başkanımız ve tüm meclis üyelerimizin kolektif akıl ve ahenk içinde şehrimize güzel hizmetler vermesi temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel’in, ‘Çoklu Baro Yasa Tasarısı’na ilişkin sözleri şu şekilde:

“Geçen mecliste de bu konu gündeme gelmişti. Ben bir hukukçu değilim ama, yeniden gündeme geldiği için bu konudaki itirazlarımı haklı olarak sunmak istiyorum. Barolarla ilgili düzenlemeyi avukatlık mesleğinin idari bir şekilde düzenlemesi olarak kabul ediyorum. Bunun da siyasi olarak bu kadar çok konuşulmasına karşıyım.  Konuşulması gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bugün 16.00'da bu görüşmeler başlayacak. Umarım sağduyuyla görüşülerek herkesin mutabık kalacağı bir sonuca varılır. CHP İstanbul İl Başkanı, 'Barolar bölünüyor, siyasete alet ediliyor' diyor. Ondan sonra CHP'li avukatları, pandemi ortamında mitinge çağırıyor. Ben bu davranışı samimi bulmuyorum. Esas bunu siyasi hale getirenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu düşünüyorum. Bunun konuşulması gereken yerin Ankara olduğunu düşünüyorum.

ŞARLAN’A SİTEM: “ANKARA’DA BU İŞİN AKTÖRÜ OLAN BÜLENT TURAN DA VAR”

CHP Grubu’nun, Baro Başkanımızla ilgili ifadeleri oldu. Baro Başkanımız Sayın Bülent Şarlan değerli bir hukukçudur. Siyasi görüşlerimiz farklı da olsa, birbirimize saygı duyan insanlarız. Sayın Bülent Şarlan da benim açımdan öyledir. Kendisi bu süreçte bir aktör. Ankara'da açıklamalarda bulundu. CHP'li avukat milletvekili Sayın Muharrem Erkek ile birbirlerine destek verdiler. Sosyal medyada paylaşımını yaptılar. Ama Ankara'da bu işin aktörü olan Çanakkale Milletvekili sayın Bülent Turan da var. AK Parti Grup Başkanvekili ve etkili bir isim. Madem barış şehriyiz, özgürlük şehriyiz, diyalog şehriyiz, Ankara'ya kadar gidilmişken kendi milletvekilinizi ziyaret edip, samimi bir ortamda çekincelerinizi ifade edip, onu dinlemeniz gerekmez miydi diye bir sitemde bulunmak istiyorum. Yani gerçekten samimi olarak bir sorunu çözmek istiyorsak, sorunu tüm taraflarıyla, hatta aykırı taraflarıyla masaya oturmamız lazım. Onun dışındaki her şey lafügüzaftır, havanda su dövmektir. 

“ŞEHİRLERDE BAŞARI; HİZMETLE ÖLÇÜLÜR”

Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a da başarı dileklerini ileten Yüksel, şehre tüm paydaşlarla hizmet edilmesi noktasında kolektif akıl vurgusu yaptı.

Şehirlerde başarının; hizmetle ölçüldüğünün altını çizen Yüksel, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz üzere yeni Valimiz Sayın İlhami Aktaş göreve başladı. Sizler de, bizler de gruplarımızla Valimizi ziyaret ettik, tanıştık. Kendisine tekrardan hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum. Şehirlerde başarı; hizmetle ölçülür. Hizmet de şehrin tüm paydaşlarının kolektif akıl ve ahenk ile şehrin sorun ve beklentileri üzerine çalışmasıyla mümkündür. Ben bu yeni dönemde de Sayın Valimiz, kurumlarımız, belediyemiz, belediye başkanımız ve tüm meclis üyelerimizin kolektif akıl ve ahenk içinde güzel hizmetler vermesi temennisinde bulunuyorum. Ayrıca, yeni Valimiz Sayın İlhami Aktaş, Nevşehir'den geldi. Nevşehir biliyorsunuz turizmle gelişen bir bölge. Bir turizm şehri. Çanakkale de turizm ve kültür şehri. Öyle bir sıfatımız var. Ancak altını doldurmamız gereken boşluklar da var. Ben, Valimizin deneyim ve birikimlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yine kolektif akılla şehrimizin turizm ve kültür şehri olması konusunda güçlendirici hizmetleri olması temennisinde bulunuyorum.”
 

Anahtar Kelimeler:
Vali Aktaş'tan Cuma Pazarı'na ziyaretÖnceki Haber

Vali Aktaş'tan Cuma Pazarı'na ziyaret

DGS geç başvuru işlemleri başladıSonraki Haber

DGS geç başvuru işlemleri başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!