Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Alper Şener'den 7 öneri: Koronavirüse karşı kışın ne yapılmalı?

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2020 - 14:53, Güncelleme: 22.08.2020 - 14:53
 

Alper Şener'den 7 öneri: Koronavirüse karşı kışın ne yapılmalı?

ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kış mevsiminde koronavirüsle mücadelede alınması gereken tedbirlere dair önerilerini sıraladı.

Kişisel sosyal medya hesabından, "Covid 19 Günlükleri" adı altında bilgilendirmelerine devam eden Alper Şener, "Kışın ne yapmak lazım?" başlığıyla yayımladığı listede şu önerilere yer verdi: 1. Test sayısını arttırmak lazım. Kendi kendine evde yapılan tükürük testleri gelmeli. Bu şekilde herkes erken tanı alır. 2. Erken tanı iki açıdan çok önemli. İzolasyona erken giriş bulaş zinciri kırılıyor. Tedavi erken olur ise, ölüm ve ağır hastalık azalıyor  3. Kapalı yerlerde bulaş çok fazla. Buna yönelik kısıtlama yapılabilir. Kapalı ve kalabalık alanda 2 saatten fazla kalana uyarı mesajı gider. Cep telefonu sinyali ile bunu tespit etmek mümkün. 4. Maskelerde çeşitlendirme lazım. Kullanımı daha kolay olanlar var. Uyumu artıracaktır. Şikayet edenler haksız değil. 5. Yurt, askeri birlik gibi yerlerde kışa izolasyon ve karantina alanları oluşturmak lazım. 14 gün karantina süreci için hastaneler uygun değil, gerekli de değil. 6. Hastanelerde solunum yolu virüsleri için test paneli açılmalı. İnfluenza, rino virüs, korona + covid, RSV içeren.  7. Ayaktan tedavi hastaları aile sağlığı merkezleri üzerinden yapılmalı. Hastaneye artık sadece akciğer tutulumu olan hafif/ ağır pnömoni grubu gelmeli.
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kış mevsiminde koronavirüsle mücadelede alınması gereken tedbirlere dair önerilerini sıraladı.

Kişisel sosyal medya hesabından, "Covid 19 Günlükleri" adı altında bilgilendirmelerine devam eden Alper Şener, "Kışın ne yapmak lazım?" başlığıyla yayımladığı listede şu önerilere yer verdi:

1. Test sayısını arttırmak lazım. Kendi kendine evde yapılan tükürük testleri gelmeli. Bu şekilde herkes erken tanı alır.

2. Erken tanı iki açıdan çok önemli. İzolasyona erken giriş bulaş zinciri kırılıyor. Tedavi erken olur ise, ölüm ve ağır hastalık azalıyor 

3. Kapalı yerlerde bulaş çok fazla. Buna yönelik kısıtlama yapılabilir. Kapalı ve kalabalık alanda 2 saatten fazla kalana uyarı mesajı gider. Cep telefonu sinyali ile bunu tespit etmek mümkün.

4. Maskelerde çeşitlendirme lazım. Kullanımı daha kolay olanlar var. Uyumu artıracaktır. Şikayet edenler haksız değil.

5. Yurt, askeri birlik gibi yerlerde kışa izolasyon ve karantina alanları oluşturmak lazım. 14 gün karantina süreci için hastaneler uygun değil, gerekli de değil.

6. Hastanelerde solunum yolu virüsleri için test paneli açılmalı. İnfluenza, rino virüs, korona + covid, RSV içeren. 

7. Ayaktan tedavi hastaları aile sağlığı merkezleri üzerinden yapılmalı. Hastaneye artık sadece akciğer tutulumu olan hafif/ ağır pnömoni grubu gelmeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.