Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Lapseki Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulandı

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2023 - 17:51, Güncelleme: 09.01.2023 - 17:51
 

Lapseki Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulandı

Lapseki Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Bahattin Kızılgök yaptığı açıklamada, “28 yaşındaki hastamız sol yan ağrısı ve bulantı şikayetleriyle hastanemize başvurdu. Yapılan incelemelerde hastamızın idrar kanalında taş tespit ettik. Taşa bağlı olarak böbreğinin zarar gördüğünü hastamıza anlatıp operasyonu gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyonla hastamızı idrar kanalının tıkanmasına neden olan taştan kurtardık. Böbrek fonksiyonları da normale dönen hastamızı memnuniyetle taburcu ettik” dedi. “Bir kez taş oluşumu gözlenen hastalarda sonraki 10 yılda yüzde 50 nüks ihtimali söz konusu olmaktadır” diyen Dr. Kızılgök, “Böbrek taşları çok sık görülmekle beraber genetik ve çevresel faktörlere bağlıdır. Bir kez taş oluşumu gözlenen hastalarda sonraki 10 yılda yüzde 50 nüks ihtimali söz konusu olmaktadır. Günlük 2-2.5 litre idrar yapacak kadar su tüketmenin taş oluşum riskini azalttığı bilinmektedir. Tüm bu bilgiler ışığında hastalarımıza hem medikal hem de cerrahi anlamda katkı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Lapseki Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Bahattin Kızılgök yaptığı açıklamada, “28 yaşındaki hastamız sol yan ağrısı ve bulantı şikayetleriyle hastanemize başvurdu. Yapılan incelemelerde hastamızın idrar kanalında taş tespit ettik. Taşa bağlı olarak böbreğinin zarar gördüğünü hastamıza anlatıp operasyonu gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyonla hastamızı idrar kanalının tıkanmasına neden olan taştan kurtardık. Böbrek fonksiyonları da normale dönen hastamızı memnuniyetle taburcu ettik” dedi.

“Bir kez taş oluşumu gözlenen hastalarda sonraki 10 yılda yüzde 50 nüks ihtimali söz konusu olmaktadır” diyen Dr. Kızılgök, “Böbrek taşları çok sık görülmekle beraber genetik ve çevresel faktörlere bağlıdır. Bir kez taş oluşumu gözlenen hastalarda sonraki 10 yılda yüzde 50 nüks ihtimali söz konusu olmaktadır. Günlük 2-2.5 litre idrar yapacak kadar su tüketmenin taş oluşum riskini azalttığı bilinmektedir. Tüm bu bilgiler ışığında hastalarımıza hem medikal hem de cerrahi anlamda katkı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.