65 yaş üstü toplu taşıma kartları yeniden kullanıma açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
65 yaş üstü toplu taşıma kartları yeniden kullanıma açıldı
Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üstü vatandaşların pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlanan toplu taşıma kartlarının yeniden kullanıma açıldığını duyurdu.

Çanakkale Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“Pandemi kurallarına ilişkin gerçekleştirilen yeni düzenlemeler kapsamında kentimizde de 65 yaş ve üzeri kentlilerimiz, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan günler dışında 10.00-14.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler.

Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri kentlilerimizin toplu taşıma araçlarında kullandıkları elektronik 65 yaş kartlarına HES kodlarını tanımlamaları gerekmektedir.  HES kodunu toplu taşıma kartlarına tanımlamak için “hes.canakkale.bel.tr” adresini ziyaret edebilirsiniz.

Öte yandan, Hastane polikliniklerinden rutin kontrolleri için randevu almış olan Covid – 19 şüphesi dışındaki 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza yönelik 08.00 / 17.00 saatleri içerisinde hastanelere ulaşım desteği sağlanmaktadır. Ulaşım desteğinden yararlanmak için Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 4441717 /1125 /1126 numaralarından hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında randevu alabilirsiniz. Ulaşım desteği için en az 1 gün önceden randevu alınmalıdır.”


 

Anahtar Kelimeler:
Koronavirüs tedbirleri görüşüldüÖnceki Haber

Koronavirüs tedbirleri görüşüldü

Başkan Gökhan, Su Zirvesine katıldıSonraki Haber

Başkan Gökhan, Su Zirvesine katıldı

Haber Yorumları

  • nezih osman özkan20-04-2022 09:51

    65 yaş üstü kartımın kullanma süresini nasıl ve nereden uzatabilirim.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!