Afet Konutları inşaat çalışmalarında sona doğru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afet Konutları inşaat çalışmalarında sona doğru
2017 yılında Çanakkale'in Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlar için inşa edilen deprem konutlarından 150'sinin Haziran, 96'sının ise Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

Yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlanan özel proje kapsamında Ahmetçe, Balabanlı, Belen, Çamköy, Kestanelik, Kösedere, Koyunevi, Köseler, Kulfal, Kuruoba, Tamış, Tuzla, Bademli, Bektaş, Gülpınar, Kocaköy, Korubaşı, Koyunevi, Naldöken ve Paşaköy olmak üzere 20 köyde 246 konutun yapımında Nisan ayı itibariyle üst yapı işlerinde yüzde 68, altyapı işlerinde  yüzde 78 fiziki ilerleme kaydedildi. 150 afet konutunun Haziran ayında, 96 afet konutunun ise Aralık ayında bitirilmesi planlanıyor.

Toplam 24490 m² kapalı alandan oluşan 25 Adet Tip 1A (2+1) (100 m²) Konut, 11 Adet Tip 2A (2+1) (90 m²) Konut ve 210 Adet Tip 3A (3+1) (100 m²) Konut ve altyapı (içmesuyu, kanalizasyon, paket arıtma ve yol) işlerinden oluşan proje kapsamında inşaat faaliyetleri Koronavirüs tedbirleri dahilinde, inşaatta çalışan işçilerin ve görevli personelin sağlık ve güvenlikleri gözetilerek sürüyor.

Afet Konutlarının su basman seviyesine kadar doğal kayrak taşı kaplama, tüm pencere imalatlarında pencere kolu ve vasistas sistemi, ısı yalıtımı, ahşap masif tablalı iç kapı kanatları ve kasaları, deprem esnasında maksimum enerji yutacak şekilde yüksek esneklik, depreme en dayanıklı sistem olan redye yapı temelleri gibi teknik özellikleri bulunuyor.

Korubaşı köyünde 27, Bektaş Köyünde 20, Bademli Köyünde 31, Koyunevi Köyünde 16, Gülpınar Köyünde 16, Tuzla Köyünde 21, Babakale Köyünde 23 afet konutunun betonarme, temel perde ve yalıtım, bims duvar, taş duvar imalatları, dış cephe kaba sıva ve mantolama imalatları tamamlandı. Kocaköy’de 12, Paşaköy’de 5, Çamköy’de 7, Kösedere’de 29, Köseler Köyünde 3, Kestanelik Köyünde 2, Belen Köyünde 4, Balabanlı Köyünde 2 ve Ahmetçe Köyünde 3 konutun inşaat çalışmaları hızla ilerliyor.

Yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlara teslim edilecek konutlar, kent dokusunu koruyan yöresel mimari ve doğal taş kaplama cephelerin modern yorumuyla, afet riskine karşı sağlam temellere oturan güçlü, betonarme bloklarıyla, güneş enerjisi ve ısı yalıtımı ile sürdürülebilir, minimum enerji harcayan, ekonomik konutlarıyla bölgede örnek teşkil edecek.

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale'de Covid-19 şüphelisi 4 hasta taburcu edildiÖnceki Haber

Çanakkale'de Covid-19 şüphelisi 4 hasta...

Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinden 23 Nisan klibiSonraki Haber

Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!