AK Parti, CHP'li Belediye Başkanı Uygun'dan 'özür' bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti, CHP'li Belediye Başkanı Uygun'dan 'özür' bekliyor
AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün; AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Serpil Özlük'e karşı sarf ettiği sözler nedeniyle CHP'li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun'u özür dilemeye davet etti.

"ÇANAKKALELİ KADINLARIMIZ BU HAKARETLERİ AFFETMEYECEK"

AK Parti İl Başkanı Naim Makas konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"CHP’de yine 'kadın hakları' iki yüzlülüğü...

Kılavuzları olan belediye başkanı ağabeylerinin yolundan gidiyorlar...

Çanakkaleli kadınlarımız bu hakaretleri affetmeyecek.

Anneler Günü’nü daha yeni kutladık ve sizler kadına yönelik göstermelik nutuklar attınız. Biz biliyoruz ki eril diliniz her yanınızı sarmış.
Sayın “Erkek Başkan” buradan bütün kadınlarımıza; şiddete, baskıya karşı durmalarını ve bu duruşun el birliğiyle devam ettirilmesi gerektiğini duyurmak istiyorum. Çünkü her ne kadar siz istemeseniz de, kadınlarımız güçlendikçe sizin hayallerinizde dahi tezahür edemeyecek şekilde toplumumuz ve milletimiz her zaman ileriye doğru emin adımlarla yürüyecektir.

Söylemlerinde barışın kenti, hoşgörü kelimelerini dillerinden düşürmeyenlerin, karşılarında bir kadın olunca seslerini yükselterek, azarlayarak hatta hakaret ederek sindirmeye çalıştıklarını sadece şehrimiz değil ne yazık ki bütün ülkemiz görüyor. CHP‘li belediyelerde kullanılan bu dilin, gün yüzüne çıkmayan alanlarda nasıl bir şiddete dönüştüğünü tahmin bile edemiyoruz...

Bütün kadınlarımız adına CHP’li “Erkek” Belediye Başkanı ve kılavuzu ağabey başkanlarından en azından özür bekliyorum. Göstermelik de olsa... Çünkü Çanakkale'mizin artık kadına yönelik şiddetle anılmasını asla istemiyoruz.

"SAYGISIZLIĞA UĞRAYAN HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİLDİR'

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün açıklaması ise şöyle:

“11 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Bayramiç Belediye Meclis Toplantısında AK Parti Bayramiç Kadın Kolları Başkanımız, aynı zamanda Bayramiç Belediye Meclis Üyemiz olan Serpil Özlük’ ün de hazır bulunduğu, belediye meclis toplantısında CHP’li başkana yöneltmiş olduğu soru üzerine, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun sorulan soruyu cevaplamak bir yere dursun ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı, antidemokratik bir üslup ile hakaret etmiştir.

Şahsım, Kadın Kolları teşkilatım ve tüm kadınlar adına sergilemiş olduğu tutum sebebi ile kendisini kınıyorum.

Bayramiç halkı tarafından Seçilmiş olan, bir kadın kardeşinize ve aynı zamanda belediye meclisinin bir kadın üyesini, bizim kendi adımıza yakıştıramayacağımız ve dile getiremeyeceğimiz şekilde hakaret etmek, değil Bayramiç belediye başkanı hiç kimsenin haddi değildir.

Kişilerin Demokratik hakkı olan soru sorma özgürlüğünü savunan ve bu doğrultuda sorusunu soran teşkilatımız kadın kolları ilçe başkanımız, Sayın Özlük’e karşı, CHP’li belediye başkanı Sayın Uygun tarafından yapılan bu saygısızlık ve hakaret karşısında kadın haklarından dem vuranlar da olmak üzere tüm kadınların tepkilerini göstermesini arzu ediyorum. 

Teşkilatımıza üye olsun olmasın saygısızlığa uğrayan hiçbir kadın yalnız değildir.
Dinlenmeden dik durmak sözünü düstur edinmiş partimizin İl Kadın Kolları Başkanı olarak Serpil Başkanın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Sözde her dem demokrasiden söz eden CHP’nin Bayramiç Belediye Başkanı’nı özür dilemeye ve kadın haklarına saygıya davet ediyorum.”
 


Çanakkale Belediyesi, Vefa Sosyal Destek Grubu'nda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyorÖnceki Haber

Çanakkale Belediyesi, Vefa Sosyal Destek...

Organlarıyla 2 kişiye can verdiSonraki Haber

Organlarıyla 2 kişiye can verdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!