AK Parti'li İskenderoğlu Muharrem ayı orucu iftarına katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'li İskenderoğlu Muharrem ayı orucu iftarına katıldı
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Koşuburnu köyünde düzenlenen Muharrem İftarına katıldı. İskenderoğlu, “85 milyon vatandaşımızla, hiçbir ayrım gözetmeksizin omuz omuza güçlü Türkiye hedefine yürümeye gayret gösteriyoruz” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Başkanları ve yöneticiler ile birlikte Bayramiç Koşuburnu köyünde Can Erenler derneğince düzenlenen Muharrem iftarına katıldı.

Vatandaşlarla tek tek görüşerek sohbet eden İskenderoğlu, programda yaptığı konuşmada, “Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem’in 10’uncu gününde, diğer adıyla Aşure gününde siz can kardeşlerimle, gönül dostlarımla bir arada olmaktan, yüz yüze hasbihal etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu buluşmamızın bir matem vesilesiyle olması, bir Muharrem gününde geçekleşmesi hepimiz için derin manalar taşıyor. Bundan tam 1383 yıl önce bugün Kerbela’da insanlık tarihinin en acı olaylarından birinin yaşandı. Peygamberimizin torununa reva görülen muamele, bu toprakların her karışında, her bir Müslüman’ın hanesinde yankılandı durdu. Yine ne acıdır ki o günden itibaren bu bölgede kan, gözyaşı, matem ve acı hiç eksik olmadı. Bugün hala yaşadığımız coğrafyanın çevresinde mazlumların acı ve gözyaşlarına tanıklık ediyor, bu durumun düzelmesi, üzerinde yaşadığımız coğrafyada barışın hakim olması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

85 milyonun birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı Türkiye’de, bugün hala nifak sokmak isteyenler, din, ırk, mezhep ayrılığı üzerinden insanları birbirine düşman etmek isteyenlerin olduğunu söyleyen İskenderoğlu, “Bugün insanları birbirine düşüren, birbirine düşman eden, işi savaşa, çatışmaya kadar götüren, Kerbela’nın anlaşılmaması değil midir? 107 yıl önce, bu topraklarda, Çanakkale savaşında cepheye koşanlar, birbirilerine Alevi misin-Sünni misin? Türk müsün-Kürt müsün? Diye sormadılar. Onların tek düşündükleri, birbirilerine canlarını emanet ettikleri silah arkadaşlarıyla, bu vatanı savunmaktı. İşte bu birlik ve beraberliğimizin sembolü, hemen yanı başımızdaki Tarihi Alanda birer ibret vesikası olarak bizleri bekliyor. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, tasada, kederde, mutlulukta hep bir arada olmaya, birlikte söyleşmeye, birlikte gülmeye, elimizden geldiğince hep bir arada olmaya çalışıyoruz. Biz, Çanakkale ruhunu hayatımızın her alanına işlemek zorundayız. Buradan öğrendiğimiz en önemli şey ise, birlik ve beraberliğin önemi. 107 yıl önce gördük ki, bizim bir araya geldiğimizde aşamayacağımız hiçbir güçlük yok. Biz, tıpkı o dönemde olduğu gibi, 85 milyon vatandaşımızla, hiçbir ayrım gözetmeksizin omuz omuza güçlü Türkiye hedefine yürümeye gayret gösteriyoruz. Yine hiçbir ayrım gözetmeksizin, her vatandaşımızın derdiyle dertleniyor, çözmek için çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi toplumunun sorunlarının giderilmesine yönelik talimatı üzerine İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları harekete geçti” diye konuştu.


Başkan Makas: “Kerbela hepimizin ortak acısıdır”Önceki Haber

Başkan Makas: “Kerbela hepimizin ortak a...

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Çelik Köprü ÖdülüSonraki Haber

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Çelik K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!