Akın Yalman: “Çanakkale tercih edilirliğini üst seviyeye çıkarmıştır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akın Yalman: “Çanakkale tercih edilirliğini üst seviyeye çıkarmıştır”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, turizmci Akın Yalman pandemi sürecinde özellikle yerli turistin en çok tercih ettiği şehirler arasında Çanakkale’nin olduğunu belirtti.

Akın Yalman açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Çanakkale Bölgesi zengin potansiyeli ile yıllardır Türkiye turizminde büyük rol oynamaktadır. Özellikle son yıllarda yerli turistlerin de ilgi odağı haline geldiğini görmekteyiz. Bölgesel zenginlikleri, açık alanların fazlalığı sayesinde bu rol pandemi süresinde en üst seviyeye çıkmıştır.

2020 yazı süresince butik oteller ve bakir alanların daha çok tercih edilmesi bölgenin bir numaralı avantajı haline gelmektedir. Keza izole ortamların fazlalığı açısından Assos, Kazdağları, Gökçeada gibi tatil beldeleri bölge turizminde başı çekmektedir.

Yurtdışına çıkışın yasaklanması ile yaz tatilinde yurt dışı planı yapanlar da rotayı Kuzey Ege’ye çeviren kitlede büyük çoğunluğu oluşturmuştur.

Havaalanına girmek istemeyenler, ucak seyahatinden kaçınanlar da araçlarıyla ulaşabilecekleri destinasyonlara yönelerek İstanbul, Eskişehir ve Bursa gibi büyük şehirlere en yakın mesafedeki Çanakkale’yi seçmişlerdir.

Çanakkale Merkez de büyük şehirlerden gelen nitelikli turist diye adlandırdığımız kültür ve gelir seviyesini belirli bir limite getirmiş kişilerce bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

Doğa, sağlıklı ortam ve kültürel mirasımızdan izler taşıyan Assos da sürecin başından itibaren şehrin kargaşasından kaçan insanlar için büyük değer taşımaktadır.

Bozcaada’nın yaz turizminde Türkiye’nin en popüler ilk 3 tatil beldesinden biri haline gelmesi çevresindeki Geyikli, Dalyan gibi beldelerinde turizminin hızlanmasına katkı sağlıyor. 

Kısıtlamaları ve kuralları ilk günden itibaren titizlikle uygulayan Çanakkaleli işletmeler büyük şehirden gelen turiste güven vererek tercih edilirliğini en üst seviyeye çıkarmıştır.

Pandemi sürecinin hizmet sektörü ve turizme  yansıyan  olumsuz etkilerini Çanakkale merkez ve ilçelerindeki işletmeler başarıyla atlatmıştır.

İnşallah pandeminin sona ermesiyle Çanakkale turizmini hep birlikte daha da zirveye taşıyacağız.”
 


Korgeneral Aksakallı'dan Başkan Özacar'a veda ziyaretiÖnceki Haber

Korgeneral Aksakallı'dan Başkan Özacar'a...

Muharrem Erkek: "Yargı ve savunma talimat alırsa adalet çürür!"Sonraki Haber

Muharrem Erkek: "Yargı ve savunma talima...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!