Ali Babacan, Çanakkale'den iktidara yüklendi: "Bu ülkenin sizin yüzünüzden dünya kadar sorunu var!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Babacan, Çanakkale'den iktidara yüklendi: "Bu ülkenin sizin yüzünüzden dünya kadar sorunu var!"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Çanakkale 1. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Babacan, AK Parti iktidarına; ittifak ortağı Devlet Bahçeli ve ekonomi üzerinden sert eleştiriler yöneltti. 

Ali Babacan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Seçimlerde vatandaş oy verdi, bir cumhurbaşkanı seçti. Seçilen cumhurbaşkanı tuttu, yüzde 10 oy almış bir genel başkana memleketi teslim etti. Milli irade dediğiniz şey, yüzde 10 oy almış bir genel başkanın devleti esir alması mı?

Küçük ortak, ne kadar siyasetçi varsa hepsine bağırarak fırça çekiyor. İktidar partisindenmiş, muhalefettenmiş hiç fark etmiyor. Çok bağırıyorsunuz. Bağırmayın diye önünüze mikrofon koyuyorlar. Bu ülkenin sizin yüzünüzden dünya kadar sorunu var.

"KÜÇÜK ORTAĞIN YAYINLARINA 18 YAŞ SINIRI KONULSUN"

RTÜK’e çağrı yapmak istiyorum. Pandemi döneminde çocuklarımız evlerde. Onların edep ve ahlâkını bozacak hakaretlerin yayınlanması çok yanlış. Evde bağırış çağırış dinlemelerini istemiyoruz. Küçük ortağın yayınlarına 18 yaş sınırı konulsun lütfen.

Cumhuriyet tarihi boyunca oluşan borçlanma kadar, sadece son iki senede ilave borç oluşturmak mıdır güçlü ekonomi? Dolarda, euroda, faizde, enflasyonda artışı önleyememek, Merkez Bankasının rezervlerini tüketmek midir güçlü ekonomi?

"BİZİM O VERGİLERİMİZ NEREYE GİDİYOR?"

Eskiden vergiler için reklamlar yapılırdı: “Ödediğiniz vergiler yol, su, elektrik olarak size geri dönecek” denirdi. Şimdi ne oluyor? Bizim o vergilerimiz nereye gidiyor?

Onlar doğaya bakarken hemen rant gözlüklerini takıyor, biz doğaya gözümüz gibi bakacağız. DEVA Partisi iktidarında ranta ve doğa yıkımına dayalı projelere geçit vermeyeceğiz."

Kaynak: Karar Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ali Babacan, Çanakkale turundaÖnceki Haber

Ali Babacan, Çanakkale turunda

Bayramiç’te 660 litre kaçak şarap ele geçirildi!Sonraki Haber

Bayramiç’te 660 litre kaçak şarap ele ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!