Baro Başkanı Şarlan: "Asıl bayram, çocukların hukukunun korunduğu gündür"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baro Başkanı Şarlan: "Asıl bayram, çocukların hukukunun korunduğu gündür"
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Baro Başkanı Şarlan mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümündeyiz. Ülkemiz için çok değerli bu günü coşkuyla, gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 de direniş ve dirilişimizle; egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletin olmuştur. 

"MECLİSİN TEMELİNDE HUKUK VARDIR"

Takvim yaprakları 23 Nisan 1920’ye döndüğünde, hak ve hukuku savunmak için her türlü emperyalist oyuna karşı dik duran, onurlu milletvekilleri görürüz. Bu günden hukukçulara ilham veren birliği, beraberliği, baş eğmemeyi öğreniriz. 

100 yıl önce açılan Meclis, bir yandan ülke kurtarırken bir yandan da modern bir devlete ve topluma giden, bu devleti ve toplumu hukukun üstünlüğü ile tanıştıran hamlelerde bulunmuştur. İşte bu süreç, hepimiz için çıkarılması gereken önemli derslerle doludur. İlk meclisimizin hukukçu vekilleri, biz hukukçuların onurlu mazisindeki iftihardır. Bugün de Avukatlar, o günkü anlayışla hukuka bağlı olarak görevlerini yapmaktadır. Çanakkale Barosu ve Avukatları, 23 Nisan 1920 gününü çok iyi benimsemiş bir anlayışla çalışmalarına devam etmektedir.  

"ASIL BAYRAM, ÇOCUKLARIN HUKUKUNUN KORUNDUĞU GÜNDÜR"

23 Nisan’ı değerli ve eşsiz kılan bir diğer özelliği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmasıdır. İnanıyoruz ki bu gün, çocuklar ancak şiddetten, uyuşturucudan, tacizden, angaryadan uzak kaldıkça bayram günü olacak, gerçek egemenliğe o zaman kavuşulacaktır. İşte o zaman Ulu Önder’in neden bu ülkeyi çocuklara emanet ettiğini bir kez daha anlamış olacağız. 

Çanakkale Barosu’nun Çocuk Hakları Komisyonu başta olmak üzere, baromuzun tüm değerli üyeleri, bu bayrama layık olmak için sadece 23 Nisanlarda değil her zaman çocukların yanındadır. 

Çanakkale Barosu, halkımızın egemenliği ele alışının 100. Yıldönümünde, Atatürk’ ün başı dik, bağımsız Türkiye’sinin  mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. 
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıldönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımıza sevgilerimi sunuyorum." 
 

Anahtar Kelimeler:
Biga Belediyesi’nden muhtarlık ve odalara 10 bin adet maskeÖnceki Haber

Biga Belediyesi’nden muhtarlık ve odalar...

Vali Tavlı'nın 23 Nisan mesajıSonraki Haber

Vali Tavlı'nın 23 Nisan mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!