Başkan Makas’tan o görüntülere tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Makas’tan o görüntülere tepki!
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Şehit Konuralp isminin verildiği parkın bakımsız ve atıl durumuna AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas tepki gösterdi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas bahsi geçen parkta incelemeler yaptı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Makas, “Şehit Konuralp parkının önündeyiz. Biz isteriz ki Şehit Konuralp parkı kamuoyu oylamasıyla gündeme gelmesinden ziyade, burada gerçekten hatıralarına yakışır, ismine yakışır, amacına yakışır bir şekilde hizmetinin bakımının yapılmış olmasına şahitlik edelim. Ancak bugün geldiğimizde, gördüğümüzde, şehidimizin hatıralarına yakışmayan bir tabelayla bulunan buradaki parkın sosyal konut projesi ile anılması dahi bence tezatlık oluşturuyor” ifadelerine yer verirken açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Burada önemli olan, buradaki hatıralara, buradaki maneviyata, buradaki şehidimizin isminin verdiği parkımızın amacına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Ada halkımızın endişeleri bu yönde. Umarız ki bu yanlıştan kesin bir şekilde dönülmüş olur. Buradaki alan şehidimizin hatıralarına yakışır bir şekilde düzenlenir. Sosyal konut lazımdır lazım değildir, sosyal konut yapılır ya da yapılmaz. Bu tamamen yerel yöneticinin seçim dönemi halkın kendisine vermiş oyla halkın kendisine vermiş olduğu görevle karar vereceği inisiyatif alacağı ve peşinde koşacağı adımlarlar karar vereceği bir süreç. O süreç olur ya da olmaz bu parkın hayat bulması bu parkın amacına uygun bir şekilde düzenlenip şehidin hatıralarına yakışacak bir düzenlemeyle hayat bulması bu durumdan çok daha kıymetli, biz buradan yerel yönetime tekrardan bir çağrıda bulunmuş olalım. Ada halkının endişe duyduğu bu durumu biran evvel düzeltilmesi şehidimizin hatıralarının yaşandığı parka da bir düzenleme yapılmasını gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bu parkın kendisine yakışmayan bir tabelayla temsil edilmesinden son derece rahatsızlık duyduk.”


 


Bülent Turan: “Çanakkale sanayisi ile ülkenin önde gelen şehirlerinden olacak”Önceki Haber

Bülent Turan: “Çanakkale sanayisi ile ül...

Çanakkale’de 2 gündür etkili olan yağmur, müsilajı kısmen temizlediSonraki Haber

Çanakkale’de 2 gündür etkili olan yağmur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!