Başkan Ölçek: "Çanakkale Belediyesi ilk pazarda sınıfta kaldı!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ölçek: "Çanakkale Belediyesi ilk pazarda sınıfta kaldı!"
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, dünkü Cuma Pazarının bitiş saatinin daha önceden 19.00 olarak açıklanmasına rağmen Çanakkale Belediyesine bağlı zabıtaların pazar yeri çıkış kapılarını saat 18.00 itibariyle kapattığını öne sürdü. Pazar yeri içinden çıkacak kapı bulamayan vatandaşların ellerindeki pazar poşetleriyle kapı ve duvarların üzerinden atladığını ifade eden Başkan Ölçek, Çanakkale Belediyesini vatandaşları mağdur etmekle suçladı.

Başkan Ölçek konuya ilişkin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Çanakkale’de koronavirüs önlemleri kapsamında pazarın bir güne düşürülmesinin ardından maalesef yine Çanakkale Belediyesi bir kez daha sınıfta kalmıştır. İl Pandemi Kurulu kararıyla İçişleri Bakanlığımızın genelgesi nezdinde Pazar yerlerinde bir takım önlemler alınmıştı. Bu önlemler tezgah mesafeleri ve pazarın açılış ve kapanış
saatleri de dahil edildi. Ancak dün Cuma Pazarında kapanış saatinin 19:00 olarak açıklanmasına rağmen saat 18:00’de Zabıtalar tarafından pazardaki tüm çıkış kapılarının kapatılarak içeride alışveriş yapmaya gelen mesaiden çıkan vatandaşlarımıza rağmen sadece 1 kapının açık tutulması beraberinde ortaya hiç de hoş olmayan görüntüleri ortaya çıkardı. Vatandaşlar kendilerini tehlikeye atarak kapıların üzerlerinden atlamaya çalışmaları yine bir kez daha Çanakkale Belediyesinin sınıfta kaldığının göstergesi olmuştur. Çanakkale Belediyesinin görevi saat 19:00’a kadar halkın kontrollü bir şekilde pazardan ayrılmalarını sağlamaktır. Burada kapıları kapatarak oradan ayrılıp onca insanı pazara hapsetmek sadece onların zihniyetinin örneğidir. Pazar esnafının dahi bu uygulamaya tepki göstermesi yapılanın yanlış bir davranış olduğunun göstergesidir. Pazarda halkın en iyi şekilde alışverişlerini yapmalarını sağlamak belediyenin asli görevidir. Eğer bunu başaramıyorlarsa valilik tarafından alınan karar açıktır. Kararda yoğunluk yaşanması durumunda Çanakkale Belediyesi tarafından uygulamanın haftada 4 güne çıkarılmasına izin verilmiştir. Her yaptıkları çalışma başarısızlık ile sonuçlanan Çanakkale Belediyesinin kararının ardından ilk pazar kurulumunda da yine sınıfta kalmasını Çanakkale halkının takdirine bırakıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Eski başkan Yavaş mesleğine döndüÖnceki Haber

Eski başkan Yavaş mesleğine döndü

Bakanlık 'hileli ürün' listesini açıkladı: Çanakkale'den 1 firma varSonraki Haber

Bakanlık 'hileli ürün' listesini açıklad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!