Başkan Oruçoğlu rekor zamla işçilere çifte bayram yaptırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Oruçoğlu rekor zamla işçilere çifte bayram yaptırdı
Geyikli Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden ve 27 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, günlük yevmiyelere yüzde 50, sosyal haklara ise yüzde 30 oranında yapılan rekor zamla sonuçlandı.  Bu zamla birlikte Geyikli Belediyesine bağlı şirket işçileri 1 Mayıs İşçi Bayramında adeta çifte bayram yaşadı.

Atılan imzaların ardından Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu yaptığı açıklamada, "Geyikli Belediyesinde çalışan tüm arkadaşlarımızla büyük bir aileyiz. Siz kardeşlerimizle birlikte Geyikli halkına güler yüz ve iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. Geyiklimizin güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Her zaman dediğimiz gibi emeğin pazarlığı olmaz. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz hep beraber çalışıyoruz ve yaptığımız hizmetlerle halkımıza faydalı olmayı amaçlıyoruz. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda Sendikamız ile masaya oturduk. Hakkınız olan ne varsa hepsini sözleşmeye dahil ettik. Siz varsanız biz varız, siz varsanız Geyikli Belediyesi var anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. İmzaladığımız Toplu Sözleşme hepinize hayırlı olsun, dedi.

"TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MEVLÜT BAŞKANIMIZIN EMEKÇİDEN YANA TAVRININ SONUCUDUR"

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise, "Hizmet-İş Sendikamız 303 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi Sendikası olma özelliğini onurla devam ettirmektedir. Bu toprakların bize yüklediği büyük sorumluluğu yerine getirmeye kararlılık ve samimiyetle devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi Mevlüt Başkanımızın emekten ve emekçiden yana tavrının sonucudur. 1 yıl gibi kısa bir sürede Belediye Başkanımız kendisine teslim edilen bu emaneti hakkıyla korumuş, Geyiklimizi güzelleştirmiş ve zenginleştirmiştir. 'İmzamız işçinin kararıdır' ilkesinin bir kez daha yolumuzu aydınlattığını görüyoruz. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Geyikli Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan emekçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine %50, sosyal haklarına da %30 oranında zam yapılmıştır. Toplu iş sözleşmesi görüşmemizin ilk oturumunda anlaşma sağlanarak işçinin alın teri üzerinden pazarlık etmeyen Belediye Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu’na Sendikam ve Konfederasyonum adına teşekkür eder, Toplu İş Sözleşmemizin Geyikli Belediyemize, Sendikamıza ve siz değerli emekçilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
‌Başkan Uygun sessizliğini bozdu: "20 Nisan'da soruşturma başlatıp, 22 Nisan'da suç duyurusunda bulunduk"Önceki Haber

‌Başkan Uygun sessizliğini bozdu: "20 Ni...

Sabah yazarı Engin Ardıç'tan skandal yazı: Atatürk ve Çanakkale Zaferi'ni hedef aldı!Sonraki Haber

Sabah yazarı Engin Ardıç'tan skandal yaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!