Başkan Öz: "Şamil Tayyar ve onun zihniyetine sahip kişilere cevabımdır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Öz: "Şamil Tayyar ve onun zihniyetine sahip kişilere cevabımdır"
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, mezarlarını restore ettirdiği eski ilçe belediye başkanlarının kabirleri başında dua ettiği sırada çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşıp kendisini bayram öncesi şov yapmakla suçlayan AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şamil Tayyar'a yazılı açıklamayla cevap verdi. Söz konusu fotoğrafın bayramdan iki hafta önce çekildiğini hatırlatan Başkan Öz, "Mezarlığa bayram için değil, iki hafta önce restorasyonu biten mezarları yerinde görmek ve haber niteliği taşıyan bu konuyu halkımıza duyurmak, belediyemizin arşivine belgelemek için oradaydık. Bu eleştiriyi yapanları, dönüp kendilerine bakmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün, "Şamil Tayyar ve onun zihniyetine sahip kişilere cevabımdır" başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Şamil Tayyar, bir fotoğraf yayımlayarak bayram öncesi 3 fotoğrafçı ile mezarlık ziyareti yaptığımı, dua ettiğimi, aklınca gösteriş yaptığımı ima etmiş.

"ASLA BÖYE BİR DÜŞÜNCEM OLMAMIŞTIR, OLMAZ DA"

Bu fotoğraf bayramdan iki hafta önce çekildi. Yani, konu; bayramda mezarlığa gidelim, dua edelim, fotoğraf çekilelim, gösteriş yapalım meselesi değil, asla böyle bir düşüncem olmamıştır, olmaz da...

Konu; Çan’da Belediye Başkanlığı yapmış, uzun süre önce vefat etmiş, ilçe kabristanlığımızda yatan merhum Belediye Başkanları mezarlarının restorasyona ihtiyacı vardı. Mermerleri solmuş, mezar taşları eskimiş, hoş bir görüntüde değildi. Biz de, belediye olarak mezarlarını restore ettik. Hepsi bir örnek, yeni granit taşlarla, kendilerine yakışır, modern bir görüntü vermek istedik. Bir vefa örneği sergilemek istedik. Dediğim gibi bayram için gidilmedi. Mezarlığa dua etmeye gideyim de, yanıma da üç kişi alayım fotomu çeksinler, gösteriş yapayım diye mezarlığa gidilmedi.

Fotoğraftaki kişilerden biri İhlas Haber Ajansı, diğer ikisi belediye fotoğrafçıları, biri video, biri de fotoğraf çekiyor.

"BU KONUDA BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNMAK GÖSTERİŞ OLMAZ"

İHA Muhabiri, kendi Ajans yoluyla Ulusala bu haberi gönderecek, ki o yüzden orada... Belediye Fotoğrafçıları da diğer çalışmalarımız gibi, bu hizmetimizi de hem belgeleyerek arşivleyecek, hem de hemşehrilerimize bu hizmetin bilgisini verecek. O yüzden oradalar. Bu konuda bilgi paylaşımında bulunmak gösteriş olamaz.
Çan’a hizmet etmiş belediye başkanlarının mezarlarını restore ettiğimizin duyurusunu yapmayacak mıyız? Bu olay haber niteliği taşımıyor mu? Dolayısıyla gereken restorasyonu tamamladık ve hemşehrilerimle bunu paylaşmak istedim.

"ANCAK SİZİN GİBİ ART NİYETLİLERİN..."

O fotoğrafı çeken arkadaşımızın da asla art niyetli olarak çekmediğini biliyorum. Kendisine anı olsun diye çekmiş, sosyal medyadan paylaşmış. Böyle bir fotoğrafı ancak sizin gibi art niyetlilerin, konuyu başka yere çekeceklerini düşünememiş.

"BU ELEŞTİRİYİ YAPANLARI DÖNÜP KENDİLERİNE BAKMAYA DAVET EDİYORUM"

Dolasıyla, mezarlığa bayram için değil iki hafta önce restorasyonu biten mezarları yerinde görmek ve haber niteliği taşıyan bu konuyu halkımıza duyurmak, belediyemizin arşivine belgelemek için ordaydılar. Bu eleştiriyi yapanları dönüp kendilerine bakmaya davet ediyorum. Yıllarca bu ülkede zatıâlinizin yalan, yanlış bilgilerle algı operasyonları yaptığınızı milletimiz biliyor. Bu konuda da din tüccarlığı yaparak insanları sömürmeye devam edenlerin, yapılan bir hizmetin doğallığını bozmaya güçlerinin yetmeyeceğini kendileri de biliyorlar ve bu çarpık zihniyete asıl cevabı vatandaşlarımız zaten vermektedir. Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

İŞTE ŞAMİL TAYYAR'IN O PAYLAŞIMI


Vali Tavlı: "Bayramlarımızı coşku içinde yaşayabilmek için hep birlikte fedakarlık ve sabır göstereceğiz"Önceki Haber

Vali Tavlı: "Bayramlarımızı coşku içinde...

Selahattin İş: "Merkezde 6, Kepez'de 3 ekmek fırını açık"Sonraki Haber

Selahattin İş: "Merkezde 6, Kepez'de 3 e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!