Başkan Pastırmacı’dan suçlamalara cevap: “Halk müfteri ile masumu birbirinden ayıracak anlayışa sahiptir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Pastırmacı’dan suçlamalara cevap: “Halk müfteri ile masumu birbirinden ayıracak anlayışa sahiptir”
Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün hakkındaki suçlamalarına yanıt verdi.

CHP’li Öztürk’ün ucuz taşra politikası hesabıyla sanki kendisinin bir fiili sebebiyle soruşturma geçirdiği algısı yaratmaya çalıştığını öne süren Başkan Pastırmacı, “Belediyemizde vazifesini suiistimal ettiğinden şüphelendiğimiz ve bizim teftiş ve tetkik talebimiz üzerine suiistimali ortaya çıkartılmış olan şahsın bir ailesi, yetişkin evlatları ve akrabaları olması dolayısıyla bizim tarafımızdan adı hiçbir şekilde anılmamış, suçlu da olsa onurunun incinmemesi için kendisinin kimliği kimse ile paylaşılmamıştır. Konu yargıya taşınmış ve yargı tarafından verilecek karar beklenilmiştir” dedi.

Söz konusu soruşturmanın kendisi tarafından İçişleri Bakanlığı’ndan yazılı olarak talep edildiğini dile getiren Başkan Pastırmacı, “Osman Öztürk, meselenin böyle olduğunu bilmekte fakat ucuz taşra politikası hesabıyla adeta şahsımın bir fiili sebebiyle teftiş geçirdiğim algısını yaratmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Başkan Pastırmacı, söz konusu suçlamalara yönelik yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Çanakkale Biga İlçesi CHP ilçe başkanı Osman ÖZTÜRK’ün sosyal medya hesabında paylaştığı, şahsımı itham edici beyanı üzerine kamuoyuna bildiririm;

Osman Öztürk, Çan Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması konusunu bahane ederek Gümüşçay belediyesi yöneticilerinin adını yolsuzluk ve rüşvet ile birlikte zikretmiştir. Ucuz siyasi hesaplar uğruna dile getirilmiş bu talihsiz beyanda bulunan Osman Öztürk’ün bildiği üzere,

2009 yılından beri Belediye Başkanı olarak görev yaptığım Gümüşçay Belediyesinde 2001 yılında işe alınmış eski bir belediye personelinin lüks bir hayat sürüyor olması sebebiyle bu personelin çalışmasının teftiş edilmesi, geriye dönük işlerinin mali denetimden geçirilmesi hususu bizatihi benim talebimle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi genel Müdürlüğü’nden yazılı olarak talep edilmiştir.

Bu talebim üzerine görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Kontrolöründen, yapılacak denetimin söz konusu personelin geriye dönük on yıllık iş ve işlemlerini kapsar şekilde genişletilmesi talebi yine bizatihi benim yazılı talebim üzerine yerine getirilmiştir.

Belediyemizde vazifesini suiistimal ettiğinden şüphelendiğimiz ve bizim teftiş ve tetkik talebimiz üzerine suiistimali ortaya çıkartılmış olan şahsın bir ailesi, yetişkin evlatları ve akrabaları olması dolayısıyla bizim tarafımızdan adı hiçbir şekilde anılmamış, suçlu da olsa onurunun incinmemesi için kendisinin kimliği kimse ile paylaşılmamıştır. Konu yargıya taşınmış ve yargı tarafından verilecek karar beklenilmiştir.

Osman Öztürk, meselenin böyle olduğunu bilmekte fakat ucuz taşra politikası hesabıyla adeta şahsımın bir fiili sebebiyle teftiş geçirdiğim algısını yaratmaya çalışmaktadır. Biga halkı 35 yıldır bu küçük ilçede esnaflık yapan beni de, benim adımı yolsuzluk ile yanyana anıp algı oluşturmaya çalışan Osman Öztürk’ü de tanımaktadır. Osman Öztürk ve onun zihniyetine sahip olanlar ucuz hesaplarla şahısları itham ederken, onları toplum nazarında karalamaya matuf lakırdılar ederken o insanların onurunu, şerefini, ailelerini hesaba katmamaktadır. Bu zihniyet masum olduğunu, tertemiz çalıştığını, kamunun bir tek kuruşunu kamu yararı dışında kullanmadığını bildiği ve aynı kasabada her gün yüz yüze baktığın birine bu iftirayı atmakta sakınca görmediğinden siyasette muvaffak olamamaktadır, olamayacaktır. Çünkü halk siyaseti onuru ile yapan ile onur derdi olmayanı birbirinden ayıracak irfana sahiptir. Çünkü halk müfteri ile masumu birbirinden ayıracak anlayışa sahiptir.

Gümüşçay Belediyesinde 2009 yılından beri yürüttüğüm belediye başkanlığı görevini, yüz elli yıldır soyumun yurdu olan, doğduğum büyüdüğüm ve nihayet olarak toprağına karışacağım beldeme hizmet amacıyla ifa etmekteyim. Yerime bir başkasının seçilmesi durumunda vazifemi kendisine devredip memleketim olan bu beldede yine onurumla yaşamımı sürdürmeyi hedeflemekteyim.

Bir gün bu vazifeden el çekersek hayırla anılmaktan, sevgiyle saygıyla yad edilmekten başka siyasetten bir beklentim yoktur. Siyasetin bundan başka bir getirisi varsa o getiri, talep edenin olsun.

Bu atılan çirkin iftira ile ilgili hukuki süreç başlatılacaktır. Tüm halkımıza Saygı ile duyurulur.”

BELGELERİ PAYLAŞTI

Başkan Pastırmacı açıklamasının devamında söz konusu belediye personeli hakkında soruşturma başlatılmasına yönelik İçişleri Bakanlığı’na verdiği 3 ayrı dilekçenin görüntülerini paylaştı.


Üreten Kadınlar Pazarı, internet satışına başladıÖnceki Haber

Üreten Kadınlar Pazarı, internet satışın...

YKS sınavına girecek öğrencilere feribot geçişleri ücretsizSonraki Haber

YKS sınavına girecek öğrencilere feribot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!