Bayramiç Belediyesi’nden ‘sakin şehir’ üyeliği için ilk adım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayramiç Belediyesi’nden ‘sakin şehir’ üyeliği için ilk adım
Cittaslow (sakin şehir) üyeliği almak için ilk adımı atan Bayramiç Belediyesi, geniş kapsamlı bir toplantı geçekleştirdi. Cittaslow Türkiye Bilim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Murat Barkan, toplantıda Cittaslow kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

İtalya’da 1999 yılında kurulan, ‘sakin’ felsefesine ve kendi özelliklerine sahip çıkan kentlerin bir araya geldiği Cittaslow Birliği’ne üye olmak için gerekli aştırmaları yapmaya başlayan Bayramiç Belediyesi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun önderliğinde ilçe genelinden üyelik için oluşturulan komisyonun hazır bulunduğu toplantıda, Cittaslow Türkiye Bilim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Murat Barkan ve Araştırma Görevlisi Taner Koç ayrıntılı bilgi verdi. 

7 başlıkta 70 kriterin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Barkan, "Doğaya, turizme ve organik tarıma gereken değer verilerek ilçemizin doğal güzelliklerini koruyabilir, hem halkımızı kalkındırabiliriz” dedi ve katılımcılara kriterlerin ayrıntılarını aktardı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "Tarihi, kültürel çeşitliliklerin yanı sıra eşsiz doğa güzellikleri olan ilçemizi turizm alanında geliştirmek istiyoruz. Doğal yapımızın bozulmasına izin vermeden, tertemiz doğamızla verimli topraklarımızla ilçemizin turizm alanında fark yaratacağına inanıyoruz. Doğal yapımızı bozmadan ekonomik hayatımızı canlandırmayı hedefliyoruz. Cittaslow’un bir üyesi olduğumuzda yapmak istediklerimize ışık tutacağını düşünüyoruz. Sakin şehir olmak için adımlarımızı atıyoruz. Gerekli olan kriteri tamamlayıp Türkiye'nin 'sakin şehirleri' arasında olacağına inanıyoruz" diye konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
Başkan Bayram’dan vatandaşlara aşure ikramıÖnceki Haber

Başkan Bayram’dan vatandaşlara aşure ikr...

İl Pandemi Kurulu toplandıSonraki Haber

İl Pandemi Kurulu toplandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!