Bayramiç, festivale hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayramiç, festivale hazırlanıyor
Bayramiç Belediyesi’nin düzenlediği, 25. İDA Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali, 19 -22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Bayramiç, festivalde renkli görüntülere sahne olacak.

Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen 25. İDA Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali, 19 -22 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Yoğun bir programa sahip etkinlikler, renkli görüntülere sahne olacak. 

Kortej yürüyüşüyle başlayan festivalin ilk gününde Ataol Behramoğlu ile Haluk Çetin, şiir ve müzik dinletisi yapacak. Gazeteci Barış Terkoğlu ve Celal Ülgen panel verecek. 
İkinci gün Reha Özcan söyleşi yapacak, akşamında da Nida Ateş, Tuğrul Şan ve Hüseyin Karabulut konser verecek. 

Üçüncü gün Çanakkale Savaşı Müzesi, Yıldırım Akbulut Meydanı’nda sergilenecek. Tarihçi Ahmet Uslu panel verecek. Kısır ve pasta yarışmaları düzenlenecek. Akşamında ise Orkestroia ve ardından Hüseyin Turan sahne alacak. 

Etkinliğin son günü olan Bayramiç’in kurtuluş yıl dönümünde, taşıyıcılar kooperatifi önünde 1. Geleneksel Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Pehlivan Güreşi yapılacak. Gece ise Ahmet Beceren +1Band ve ardından Sakiler konser, verecek. 

Etkinliklerde ayrıca bando, folklör gösterileri sergilenecek. İlk iki gün Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği kapsamında stantlar, çocuk oyun sokağı, atölyeler kurulacak. Tavla turnuvası, kısır yarışması ve birçok etkinlik dört gün boyunca devam edecek. 

Festivale ilişkin bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Festivalimiz için geri sayım başladı. Festivalin kusursuz olması için çalışıyoruz. Yaptığımız programla halkımız, hem gündüz hem de gece doyasıya eğlenecek. Herkesi 25. İDA Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivalimize davet ediyorum” dedi. 


 


Müsilaj Komisyonu Başkanı Demir’den AK Parti'ye ziyaretÖnceki Haber

Müsilaj Komisyonu Başkanı Demir’den AK P...

Saat 00.00’a dikkat: Pazartesiyi Salıya bağlayan gece elektrikler kesilecek!Sonraki Haber

Saat 00.00’a dikkat: Pazartesiyi Salıya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!