Bozcaada’da neler oluyor: Yasak sırası günübirlikçilere mi geldi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozcaada’da neler oluyor: Yasak sırası günübirlikçilere mi geldi?
Çanakkale’nin turistik destinasyonu Bozcaada’da günübirlik turlarla ilgili belediye ve sektör paydaşlarının katılımıyla toplantı yapıldı.

Sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasındaki Bozcaada’da günübirlik tur bilmecesi yaşanıyor.

Çanakkale Yorum’a gelen bilgilere göre, adadaki otel ve restoranlar bölgeye yapılan günübirlik tur sayısının azaltılmasını istiyor. Kafe, bakkal, hediyelik eşya ve organik ürün satışı yapan ada esnafı ise bu talebe karşı çıkıyor.

Bozcaada esnafı arasında yaşanan bu anlaşmazlık üzerine Bozcaada Belediyesi ve sektör paydaşlarının katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, esnafın talep ve görüşleri masaya yatırıldı.

Bozcaada Belediyesi’nden söz konusu toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Bozcaada Belediye Başkanımız Yahya Göztepe, TÜRSAB Bölge Başkanı Fatih Ergün, Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Ahmet Çelik, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, BOZTİD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Furunci ve BOZTİD Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Aykan ile belediye binamızda günübirlik turlarla ilgili olarak bir ön toplantı gerçekleştirdi. Bozcaada turizmine katkı sunacak, kalitesini artıracak bu toplantıların ikincisi ise önümüzdeki günlerde Çanakkale'de yapılacak” ifadelerine yer verildi.


Çanakkale iş dünyasının acı kaybı!Önceki Haber

Çanakkale iş dünyasının acı kaybı!

Çanakkale havası ve suyu için tek yürek: “Kaz Dağları’ndan defol Cengiz!”      Sonraki Haber

Çanakkale havası ve suyu için tek yürek:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!