Bu gurur Çanakkale’nin: Troya Müzesi, Avrupa’da ‘Yılın Müzesi’ seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu gurur Çanakkale’nin: Troya Müzesi, Avrupa’da ‘Yılın Müzesi’ seçildi
anket
Troya Müzesi, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Avrupa Konseyinin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve en saygın müzecilik ödülleri olan "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri" bu akşam sahiplerini buldu. 

Troya Müzesi, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nün sahibi oldu. 

“BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYDUK”

Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Troya Müzesi’nin 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü almasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Troya Müzesi’nin, Avrupa’nın en prestijli müzecilik ödüllerinden birini kazandığının altını çizen Turan şöyle konuştu:

“Çanakkale'mizde 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nin vitrini olan, tüm görkemiyle adeta tarihe ışık tutan Troya Müzesi’nin, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nü almasından dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Troya Müzesi, hem Çanakkale’mizin hem de ülkemizin önemli sembollerinden biri. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştirdiğimiz Troya Müzesi adeta ödüllere doymuyor. Daha önce de “En Başarılı Müze” seçilmişti. Çanakkale'mizin, tarihin ve insanlığın ortak değeri Troya Müzesi’nin elde ettiği bu önemli başarı, Çanakkale’mizin uluslararası marka değerini artıracak, bununla birlikte şehrimizin ve ülkemizin turizmine hızlı bir ivme kazandıracaktır.
Çanakkaleliler olarak, oldukça gururluyuz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte şehrimizin marka değerini artıran çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tebrikler Troya diyoruz.”


 


Troya Caddesinde yol bakım ve onarım çalışmasıÖnceki Haber

Troya Caddesinde yol bakım ve onarım çal...

Rus mayın tarama gemisi ‘Kovrovets’ Çanakkale Boğazı’ndan geçtiSonraki Haber

Rus mayın tarama gemisi ‘Kovrovets’ Çana...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!