Bu zihniyet karşısında ev sahibi olmak hayal!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu zihniyet karşısında ev sahibi olmak hayal!
Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyası emlak piyasasındaki fırsatçıları harekete geçirdi. Barbaros Mahallesindeki bir evin fiyatının kampanya sonrası tam 35 bin TL arttığı görüldü.

Koranavirüs salgını sonrasında yeni normal dönemde ekonomide toparlanmayı desteklemek amacı ile açıklanan 4 yeni kredi paketi büyük heyecan yaratmıştı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi kampanyası vatandaşları sevindirmişti. Kredi faizlerinin düşmesinin ardından devreye giren fırsatçılar, vatandaşların sevincini kursağında bıraktı.

Sıfır konutlarda kredi faizlerinin 0,64, ikinci el konutlarda ise 0,74'e düşmesini değerlendiren bazı fırsatçılar, satılık konut fiyatlarına fahiş oranda zam yaptı.

İşte Çanakkale'den bir örnek:

Kredi faizleri düşürülmeden önce Barbaros Mahallesinde 360 bin TL'den satışa çıkarılan evin fiyatı, fazilerin düşürülmesinin ardından tam 35 bin TL artarak 395 bin TL'ye yükselmiş.

(Not: Görüntüleri ulaştıran okurumuz, 18 Mayıs tarihli ilanın 360 bin TL olduğu dönemdeki ekran görüntüsünü 25 Mayıs tarihinde almış. Bugün yeniden baktığında ise fiyatın 395 bin TL'ye yükseldiğini görmüş.)

YÜZLERCE ŞİKAYET TELEFONU!

Konut fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle yüzlerce şikayet telefonu aldıklarını ifade eden Tüketiciler Birliği Konfederasyonu Başkanı Mahmut Şahin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Yoğun şikayetler nedeniyle kredi veren kamu bankalarının müdürleriyle görüştüm. Onlar da bu durumdan çok rahatsız. Türkiye’de yaptırımlar maalesef yetersiz. Gramajdan çalan da fiyatları artıran müteahhit ve ev sahipleri de aynı zihniyette" ifadelerini kullanmıştı.

100 BİN TL CEZASI VAR!

Konu hakkında en sert tepkilerden biri ise Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan gelmişti. Ağaoğlu, bu tip işlemlerden şikayetçi olan kişilerin Ticaret Bakanlığı'nın Alo 175 hattını ve Haksız Fiyat Artışı mobil uygulamasını indirerek buradan ihbar etmelerini tavsiye ederek "Çekin fotoğrafı, Bakanlığa gönderin. Bir ay sonra da 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince 'Şikayetimin sonucunu 15 gün içinde bana bildirin' şeklinde talepte bulunun. Böylece resmi otoriteleri harekete geçirelim. Girdi maliyetlerinde artış olmadan yapılan fiyat artışı, 2018 yılındaki kur şokunun ardından 'haksız fiyat artışı' olarak kabul edilmiştir. Bunlara kanunen en az 10 bin TL'nin üzerinde ceza uygulanabilir. Hatta bu ceza oranı 10 kata kadar artabilir" demişti.

Anahtar Kelimeler:
Deva Partisi İl Başkanlığı için 6 isimÖnceki Haber

Deva Partisi İl Başkanlığı için 6 isim

İskele Meydanında gösteri çadırı krizi!Sonraki Haber

İskele Meydanında gösteri çadırı krizi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!