Bülent Öz: “Çan halkının güvenini boşa çıkarmadım… Aldığım oyları haram etmedim!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Öz: “Çan halkının güvenini boşa çıkarmadım… Aldığım oyları haram etmedim!”
Hakkındaki soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevinden alınan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Çan halkının güvenini 2019’dan beri boşa çıkarmadım. Aldığımız oyları haram etmeyeceğim dedim ve etmedim. Bu sürecin sonunda haklılığımız ortaya çıkacaktır” dedi.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün hakkındaki soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alınmasının yankıları sürüyor.

CHP’nin Çanakkale teşkilatları tarafından Başkan Öz’e destek için bugün basın açıklaması yapıldı. Menderes Parkı’ndaki etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“BİZİM İSTEĞİMİZ ADALETTİR”

Etkinlikte konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Daha önce AKP Belediye Başkanı döneminde müfettiş raporuyla tespit edilen yolsuzluğa rağmen İçişleri Bakanı bu dosya için soruşturma izni vermemişti. Şu an doğru dürüst hiçbir delilin olmadığı bir dosya için başkanımız görevinden uzaklaştırıldı. Bu bile yargının ne kadar siyasallaştığını ve tarafsız olmadığını gösteren açık bir göstergedir. Bizim isteğimiz adalettir. Hiçbir CHP’li milim geri adım atmayacaktır. Bize atılan hiçbir çamur üzerimizde duramaz. Başkanımız kendine verilen emaneti korumuştur. Dava sonucunda da aklanarak korumaya devam edecektir” diye konuştu.

“BİZİM EVLERİMİZDE AYAKKABI KUTULARI OLMAZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çan seçmeninin iradesine büyük saygısızlık yapıldığını kaydetti. Erkek, “Seçimle giden seçimle gider. Henüz ortada iddianame bile yok. Bülent Öz’ün evini bastınız, aradınız hiçbir şey bulamadınız. Belediyeyi aradınız, bastınız hiçbir şey bulamadınız. Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları olmaz. Bizim para transferlerimiz olmaz. Ama sizler, öyle bir ahlaksızlık ve çürümüşlüğün içine düşmüşsünüz. Anayasa, ‘Mahkeme kararıyla saptanıncaya kadar kimseye suçlu muamelesi yapamazsınız’ diyor. Bırakın mahkeme kararını ne iddianame var, ne müfettiş raporu. Burada savcılara da sesleniyorum. Sizlerin de tek efendisi vardır. O da hukuktur. Siyasi baskıların altında ezilmeyin. Seçilmiş belediye başkanı yargı kararı olmadan görevden uzaklaştırılamaz” ifadelerini kullandı.

“ÇAN HALKININ GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMADIM”

İçişleri Bakanlığı kararıyla geçici süreyle görevden el çektirilen Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, halkın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadığını ifade ederek, “Çan halkının güvenini 2019’dan beri boşa çıkarmadım. Aldığımız oyları haram etmeyeceğim dedim ve etmedim. Bu sürecin sonunda haklılığımız ortaya çıkacaktır” dedi.


Çanakkale'de feribottan denize düşen yolcu kurtarıldıÖnceki Haber

Çanakkale'de feribottan denize düşen yol...

Gelibolu’da 7 kaçak göçmen yakalandı!Sonraki Haber

Gelibolu’da 7 kaçak göçmen yakalandı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!