Bülent Öz: “Çan’ı vermemek için canından can verenlere selam olsun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Öz: “Çan’ı vermemek için canından can verenlere selam olsun”
23 Eylül Çan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kutlama etkinlikleri Atatürk büstüne çelenk sunma programıyla başladı.

Çelenk koyma programında bir konuşma gerçekleştiren Çan Belediye Başkan Bülent Öz şunları ifade etti:

“Çan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Unutulmamalı ki; 23 Eylül, sadece düşmanın kovulması değildir. Ötesinde anlamlar taşıyan bir tarihtir. Alabildiğine cesaret, unutulmaz bir kahramanlıktır. Atalarımızın mücadelesini, can vererek elde edilen özgürlüğümüzü anlatır. “Bu topraklarda hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.” dizelerinin gerekçesidir.  

23 Eylül, sadece Çan’ın ve ülkemizin kurtuluşuna değil, Cumhuriyetimize de giden bir kurtuluştur. İnsanlar özgür, hür ve bağımsız yaşamalıdır.  Atatürk’ün ifadesiyle bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır. 23 Eylül de Çanlıların bağımsızlığını hak ettiği tarihtir. 

98 yıldır, bu topraklarda rahat nefes alıyorsak, bu topraklarda rahat yürüyebiliyorsak, Şehit Hamdibeylerin, Osman Çaneri'lerin ve Çanlı kahramanların sayesindedir. Ruhları şad olsun. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımız ebedi alemde huzur içinde uyusun. 

Atatürk’ün bir sözünde ifade ettiği gibi; “Hürriyet olmayan bir memlekette, ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.” Kanla, canla, çileyle, yoklukla sınanan Çanlılar, önlerindeki sınavı 98 yıl önce başarıyla geçtiler. Onların torunları, evlatları olan bizler, bu topraklarda onlar sayesinde nefes alıyoruz.  Çan’ı düştüğü yerden kaldıranların evlatları, Çan’ı yükseğe çıkarmaya kararlıdır. 

Çan, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle her türlü zorluk imtihanını başarıyla geçecek güçtedir. Çünkü, muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Şehit kanları ile sulanan topraklarımıza, esaret zincirlerini kıran atalarımıza vefa borcumuz devam etmektedir. Tutsaklığa son verilen, düşmandan kurtarılan bu toprakları daha da güzelleştirmek için katkı sunmak, taş üstüne taş koymak bir mecburiyettir. 98 yıl önce yaşadığımız bayram gibi, Çan’ı daima bayram yerine çevirmeliyiz. 98 yıl önce, ayrımsız, el ele, hep birlikte kazananlar gibi birlik ve beraberliğimizi yüceltmeliyiz. 

98 yıl önce, bu toprakları, yurdumuz yapmak için toprağa düşenlere layık olmak için, “Yurdumu, milletimi özümüzden çok sevdim” demeye ve bunu tüm benliğimizde hissetmeye devam etmeliyiz. Yürekleri bağımsızlık ve vatan aşkı ile dolu atalarımızın bizden beklediği işte budur.  İşte o zaman medar-ı iftiharımız, onurumuz, övüncümüz ve sevincimiz olan 23 Eylül daha anlamlı olur. 

Bu duygularla; Osman Efendilerin, Şehit Hamdi Beylerin, Çan’ın Kuvay-i Milliye kahramanlarının hakları dilerim bize helal olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Çan’ı vermemek için canından can verenlere selam olsun. “

Sizleri, omuzlarımızdaki ağır sorumlulukla, Atalarımıza ve Atatürkümüze duyduğumuz büyük şükranla, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Çan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun."

KABİR ZİYARETLERİ YAPILDI

23 Eylül Çan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönümü kapsamında çelenk sunma programının ardından Çan’ın kurtuluşunda büyük rol almış simge isim Osman Efendi'nin mezarı başına çiçekler koyup dualar okundu ve sonrasında Çan’a hizmet vermiş ve ahirete intikal etmiş eski belediye başkanlarının kabirlerine ziyaret gerçekleştirilerek dua edildi.

Şehir Kabristanlığı ziyareti esnasında Başkan Bülent Öz ve katılımcılar ayrıca ülke savunması adına şehit düşen kahramanlarımızı dualarla yad ettiler.


 

Anahtar Kelimeler:
Kreş eğitmenlerine koronavirüs eğitimiÖnceki Haber

Kreş eğitmenlerine koronavirüs eğitimi

Haftanın açılış maçı Ali Şansalan'ınSonraki Haber

Haftanın açılış maçı Ali Şansalan'ın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!