Bülent Turan: “Kıbrıs, kırmızı çizgimizdir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Turan: “Kıbrıs, kırmızı çizgimizdir”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, KKTC’nin 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberlerindeki heyet ile yaptıkları Kıbrıs ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Kıbrıs bize tarihin emanetidir” diyen Bülent Turan, “Haklı olduğumuz davalarda gösterdiğimiz dirayet ve kararlılık, tarihi başarıları beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

Kıbrıs ziyaretinin anlamlı ve kıymetli bir mesaj olduğunun altını çizen Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “KKTC’nin 37. kuruluş yılı törenlerine büyük bir onur ve heyecanla katılmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli ile yüreğimizin bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeydik. Görüşmeler neticesinde 46 yıl sonra kademeli olarak açılan Kapalı Maraş’ı ziyaret ettik. Bilindiği üzere; kararlılık, dirayet ve cesur adımlar Maraş’ta 46 yıllık hasreti sona erdirmişti. Ardından Türkiye tarafından 45 gün gibi kısa sürede yaptırılarak Kıbrıslı kardeşlerimizin hizmetine sunulan Lefkoşe Acil Durum Hastanesi’nin açılış törenine katıldık. Tarihin emaneti Kıbrıs, milli davamız ve kırmızı çizgimizdir. Kıbrıs Türklerinin haklarını ve Doğu Akdeniz’deki uluslararası hukuktan doğan haklarımızı korumakta kararlıyız. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 37. yılını bir kez daha kutluyor; tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla yad ediyor; kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”


 

Anahtar Kelimeler:
Biga’da define avcılarına suçüstü!Önceki Haber

Biga’da define avcılarına suçüstü!

DEVA Partisi’nin ilk belde başkanı Çanakkale’denSonraki Haber

DEVA Partisi’nin ilk belde başkanı Çanak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!