Bülent Turan: "Kılıçdaroğlu adına utanmaktan, artık utanmaya başladım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Turan: "Kılıçdaroğlu adına utanmaktan, artık utanmaya başladım"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Habertürk TV canlı yayınında "Gerçek Fikrin Ne?" programına konuk oldu.

Programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesi üzerinden eleştiren Turan, "Ben, Kılıçdaroğlu adına utanmaktan artık utanmaya başladım, korkmaya başladım. Makamlar gelir geçer ama devlet adabı, usûl, erkan her şeyin esasıdır" dedi.

Turan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben Kılıçdaroğlu'nun zaman zaman 'herkese ulaşalım' tarzı yaklaşımlarının anlık gelgitlerle çok sert söylemler olduğunu düşünüyorum. Tüm kesimlere ılımlı olmaya çalışıyor. Fakat kalp ve zihin farklı çalıştığı için bir yerde patlayabiliyor. Bu kadar normal bir siyasi süreç giderken bir anda siz 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesini kullanırsanız, adama, 'aklından zorun mu var, bu normal değil' derler. Bakınız ben Kılıçdaroğlu adına utanmaktan artık utanmaya başladım, korkmaya başladım. 'Sözde' ifadesi bizde, olmayan bir şey için kullanılır. Bu ülkenin helal oylarıyla yüzde 52,5 oy almış bir cumhurbaşkanına bunu söylerseniz o ifadeler sert değil hafif kalır. Makamlar gelir geçer ama devlet adabı, usûl, erkan her şeyin esasıdır. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanına bunu diyorsunuz. Bundan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ilk cumhurbaşkanı olan Atatürk'ün koltuğunda olan bir kişiye bunu diyorsunuz. Bu, devlet adabıyla bağdaşır mı? Ve bu 'sözde seçmen' demektir aynı zamanda. Kabul edilebilir bir tarafı yok bu işin! Hitler'in Amerika başkanına karşı 'sözde başkan' ifadesi var biliyor musunuz? İlk defa Hitler, Amerika başkanına karşı o yıllarda 'sözde başkan' diyor. Bir daha yok, sonra bizim Hitler var. Ben sayın Kılıçdaroğlu'nun hem makamına, hem yaşına, hem tecrübesine bu yaklaşımı asla yakıştıramıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'kendisinden önceki genel başkanı bir FETÖ operasyonuyla o koltuktan indirilip yerine geçirilen kişi' diye bahsedilen mahkeme kararı var. Baykal kongreyle gönderilemediğinden dolayı böyle bir operasyonla gönderilip CHP'nin dizaynı için bir adım atılarak CHP'nin genel başkanı değştiriliyor. O yüzden ben 'sözde' tarzı ifadelerin planlı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi zayıflatmak isteyen kim varsa sayın Kılıçdaroğlu hep onlarla beraber oldu. Suriye tezkeresini onaylarken 'içimiz kan ağlayarak evet diyoruz' dedi. Macron'a, Hafter'e, Esad'a, Sisi'ye gösterdiği saygıyı, Erdoğan'a göstermeyen bir adamdan bahsediyoruz. Kapalı Maraş meselesinde eleştiride bulunmadı mı? Azerbaycan bize 'kardeşim' deyip sahip çıkarken, 'Suriyeli, Türkiyeli cihatçıları oraya gönderiyoruz' demedi mi? Mavi vatanın, Doğu Akdeniz'in hangi milli meselesinde Kılıçdaroğlu Türkiye'nin yanında oldu? CHP'nin Atatürkçü, ulusalcı, milliyetçi, halkçı az sayıda vekili ve büyük sayıda seçmenine sesleniyorum; Baykal'ın kaset operasyonundan sonra ortaya çıkan tablo, CHP'nin komple dizaynı meselesidir."

Anahtar Kelimeler:
Limak Enerji'den tasarruf yöntemleriÖnceki Haber

Limak Enerji'den tasarruf yöntemleri

Çanakkale'de 5 kadını taciz eden sapık yakalandı!Sonraki Haber

Çanakkale'de 5 kadını taciz eden sapık y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!