Bülent Turan: "Kovid-19 ile mücadelemiz dünyada örnek oluşturuyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Turan: "Kovid-19 ile mücadelemiz dünyada örnek oluşturuyor"
Koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomik tedbirler içeren Kanun Teklifinin yasalaşması hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Türkiye, pandemiden en az etkilenmek adına hem ekonomik hem sosyal hem de işin kanuni boyutunda insanı önceleyen, tüm kesimleri koruyan önemli adımlar atıyor. Kovid-19 ile mücadelemiz dünyada örnek oluşturuyor" dedi.

Çalışanı, üreticiyi, iş vereni ve vatandaşları koruyucu önlemler alırken, kimi zaman bunun hukuki düzenlemesine de ihtiyaç duyulduğunu belirten Bülent Turan, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"TBMM Genel Kurulu’nda milletimizin beklentileri olan tekliflerin yasalaşması için yoğun bir tempoyla çalıştık. Bu kanun tekliflerinden biri de koronavirüsün ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılmasına ilişkin Kanun Teklifi oldu. Teklif; ücretsiz izne ayrılan ve işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan vatandaşlarımıza nakdi ücret desteği sağlanması, iş sözleşmesinin işverence feshedilememesi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yapılan yardımların ağır engellilik şartı aranmadan gerçekleştirilmesi, konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesi, TEDAŞ’ın elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarının yapılandırılması gibi koronavirüsle mücadelede önemli ekonomik tedbirleri içeriyor. Kanunun hemşehrilerimiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Devletimiz, virüsle mücadelede kapsamından önemli adımlar atarken, bizler de bu süreçte kurallara uymayı ihmal etmeyelim. Beraber başaracağız."
 

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale siyasetinde seviye düştü!Önceki Haber

Çanakkale siyasetinde seviye düştü!

Lapseki Vefa Sosyal Destek Grubu 24 bin 214 talebi karşıladıSonraki Haber

Lapseki Vefa Sosyal Destek Grubu 24 bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!