Bülent Turan: "Sen buranın kurumuysan, git köprünün müteahhidine!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Turan: "Sen buranın kurumuysan, git köprünün müteahhidine!"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu'nun, köprü inşaatından Çanakkaleli firmaların yeterince faydalanamadığı yönündeki açıklamasını eleştirdi. Turan, "Sen buranın kurumuysan, git köprünün müteahhidine. 'Ben şu işi yapıyorum' de. 'Daha iyisini yapayım' de. Sayıştay Raporlarında, Çanakkale Belediyesi'nin işlerinin büyük çoğunluğunu, Çanakkale dışındaki firmalara verdiği eleştirisi var. Niye bunu konuşmuyorsunuz? Niye bunu söylemiyorsunuz?" ifadeleriyle isim vermeden Semizoğlu'na tepki gösterdi. Turan'ın gündeminde, senelerdir bitirilemeyen belediye binası ile akıbeti adeta yılan hikayesine dönen Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi de vardı.

Bülent Turan'ın, AK Parti 7. Olağan AK Parti Çanakkale İl Kongresi'ndeki açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"BİR YERDE 5 SENEDİR BİTMEYEN BELEDİYE BİNASI, DİĞER YANDA 3 SENEDE BİTEN DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜ"

Değerli arkadaşlar, belediye başkanı talep edecek, biz omuz vereceğiz. Ne zaman istediyse görüştük. Sizler şahitsiniz. 'Sen CHP'lisin gelme' dedik mi? Hayır! Çanakkale'nin talebiyse baş tacıdır dedik. Kendisiyle en son görüşmemizde, 5 senedir bitmeyen belediye binasını konuştuk. Bir yerde 5 senedir bitmeyen belediye binası, diğer yanda 3 senede biten dünyanın en uzun köprüsünü yaptık. Seneye 18 Mart'ta açılışını yapacağız. Sen daha 5 seneden beri Çanakkale'nin belediye binasını yapamamışsın! En son geldi oturduk, 70 milyon TL'lik kredi talebini onaylattık, şimdi öyle bitirecekler. 

MEZARLIK KONUSU

Bakınız mezarlık konusu.... Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Esra Yüksel, kurumlarla görüştüler. Büyütülmesine öncülük ettiler. Şu an Çanakkale'nin mezarlığını büyütüyoruz. Bu benim işim değil, sizin işiniz sayın başkan (Ülgür Gökhan).

HAFRİYAT ALANI

Aynı şekilde hafriyat alanı... Küçücük bir alandı, tüm inşaatçılarımız sıkıntı yaşıyordu. Şimdi kurumlarla görüşüldü. Yine belediyeden ortak bire hafriyat alanı çalışması başlatıldı. Onu çözüyoruz.

"TEKZEN BÖLGESİNDE CAMİNİN YERİ HAZIRLANDI"

Tekzen bölgesi, en gelişen bölge. Cami ihtiyacı var, yıllardır konuşuluyor. Oturduk başkanla masaya, dedik ki 'Sen bizden istiyorsun, biz de senden isteyeceğiz. Mezarlık yeri gibi, hafriyat işleri gibi. Aynı şekilde, caminin imar sorununu çöz. En son görüştüğümüzde onu da kabul etti. Bizim grubumuzun da takibiyle Tekzen bölgesine cami sorunu çözüldü. Caminin yeri hazırlanmış oldu.

"NİYE BUNU KONUŞMUYORSUNUZ?"

Köprü inşaatı... Efendim Çanakkalelilere iş vermiyormuş. İş vermiyorsa, sen buranın kurumuysan, kuruluşuysan, git köprünün müteahhidine, 'Ben şu işi yapıyorum' de. 'Daha iyisini yapayım' de. Burası özel bir firma. Ama daha öte bir şey söyleyeceğim. Sayıştay Raporlarında Çanakkale Belediyesi'nin işlerinin büyük çoğunluğunu, Çanakkale dışındaki firmalara vermesi eleştirisi var. Ve davetiye usulü. Hiçbirimiz ağzımızı açtık mı? Başta kendime söylüyorum. Başka AK Parti'lilere söylüyorum. Çanakkale Belediyesi davetiyeli işleri Çanakkale dışındaki firmalara veriyor eleştirisi Sayıştay Raporlarında var. Resmi karar, mahkeme kararı yani. Niye bunu konuşmuyorsunuz? Niye bunu söylemiyorsunuz? O yüzden AK Parti'lilerin de, STK'ların da, yerel basının da, bu konularda daha cesur olmasını talep ediyoruz. 

"EN BORÇLU BELEDİYELERDEN BİRİ ÇANAKKALE"

Aynı şekilde belediyenin 250 milyon TL gibi ciddi bir borç durumu var. Sayıştay Raporunda bu var. Bunu ben mi söyleyeceğim? Bizim meclis üyelerimiz, teşkilatımız, STK'larımız ayağa kalkması lazım. En borçlu belediyelerden biri Çanakkale.

"DEPREM OLSA KAFAMIZA GÖÇECEK"

Sosyal Konutlar meselesi... Bana yazıyorlar. Başkana niye yazmıyorsunuz? 7 yıldan beri bir adım atılmadı. AK Parti belediyesi ile CHP belediyesinin kıyasını geçtim. CHP'li belediye başkanları bile başka illerde çok sayıda sosyal konut dönüşümü yaparken Çanakkale'de niye yapmazsın? Sosyal Konutlarda 1000 tane insanımız kalıyor. Deprem olsa kafamıza göçecek. Sayın başkan kanuna aykırı bir şekilde 13 katlı proje yapmış. Bugün 13 kat iznini Çanakkale'ye kim verir ya? Şimdi tekrar yapmaya çalışıyorlar. Şimdi 8 kat vermişler. Görelim bakalım, kabul edilirse biz omuz vermeye hazırız. Biz zaten kanundan geçirdik. Kira yardımı var, kredi desteği var, bütün imkanlar var. Ama bunları hükümet hazırlar, belediye altını doldurur. Bu kentsel dönüşümle ilgili şimdiye kadar herkes dik dursaydı 10 defa yapılırdı. Bu işin adresi, belediyenin 13 kat vermesi yanlışlığıdır. Bu olmasaydı, olurdu şimdiye kadar. Ama 13 kat kanuna aykırı. Biz kentsel dönüşüm deyince sadece Sosyal Konutları anlıyoruz. Fevzipaşa Mahallesi'nin, Atatürk Mahallesi'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı yok mu? O yüzden belediye başkanını sıkıştırmak, bizi sıkıştırmaki hepimizin görevidir.

ŞEHİR MEYDANI

Sosyal Bilimler Lisesi var merkezde, tam meydanda. Yanında yurt var. Bir işe yarıyor mu? Ben buradan söylüyorum. O yurdu yıkmaya hazırız. Ama mülk, toprak belediyenin. Belediye de eğer orayı meydana katmaya hazırsa biz hazırız. Çanakkale meydanını büyütmek için bu adımı atmaya hazırız.  


Esra Yüksel'e bir görev dahaÖnceki Haber

Esra Yüksel'e bir görev daha

FETÖ'den aranan 3 şüpheli, Yenice'de yakalandı!Sonraki Haber

FETÖ'den aranan 3 şüpheli, Yenice'de yak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!