Bülent Turan: "Yassıada artık demokrasi ve özgürlüklerin sembolü olacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Turan: "Yassıada artık demokrasi ve özgürlüklerin sembolü olacak"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin 60. yılında Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla yeniden açılması konusunda açıklamalarda bulundu.

27 Mayıs’ın demokrasi tarihine geçen kara bir leke olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Yassıada, artık darbe izlerini taşımayacak. Demokrasinin ve özgürlüklerin sembolü olacak” dedi.

Turan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Millet iradesini hazmedemeyenler, milli iradeye ve demokrasiye darbe yaptı. Merhum Başbakan Adnan Menderes, hemşehrimiz Çanakkale Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Eskişehir Milletvekili ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan sözde yargılamalarla idam edildiler. Merhum Menderes ve merhum bakanlarımızı rahmetle ve duayla yâd ediyoruz. Birçok acı ve utanç dolu hatırayla anılan Yassıada bundan sonra Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak anılacak. Ada darbelerin sonuçlarını yeni nesillere aktarırken, demokrasi ve özgürlükler konusunda ev sahipliği yapacak. Demokrasi ve İnsan Hakları Müzesi, cami, otel, seyir terasları, kongre salonu ve Demokrasi Parkı gibi birçok yapıyı kapsayan adanın açılmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”


 

Anahtar Kelimeler:
0-14 yaş grubu yarın (27 Mayıs) sokağa çıkacakÖnceki Haber

0-14 yaş grubu yarın (27 Mayıs) sokağa ç...

Başkan Öz, sağlık personelini bayramda da unutmadıSonraki Haber

Başkan Öz, sağlık personelini bayramda d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!