Burak Kunt: "Şayet damat bakan ile yola devam edilecekse, bir bilim kurulu da ekonomi için kurulmalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burak Kunt: "Şayet damat bakan ile yola devam edilecekse, bir bilim kurulu da ekonomi için kurulmalı"
İYİ Parti İl Başkanlığı Sözcüsü Burak Kunt, uzaktan eğitim, ülke ekonomisi, olası seçim senaryosu ve geçtiğimiz günlerde yapılan İYİ Parti kongresine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burak Kunt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Zor bir dönemin içerisinde başlayan eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize hayırlı olmasını dilerken aynı zamanda kolaylıklar getirmesini de temenni ediyoruz. Değiştirilen sınav tarihleri, yapboz haline gelen eğitim sistemi, öğrenci sayısını hesaplayamadıkları için çöken EBA sistemi... Belirsizlikler ile yönetilen bir ülkenin içerisinde çocuklarının geleceğini tayin etmeye çalışan anne ve babaların işinin çok zor olduğunu biliyor ve hepsine bu zorlu yolda İYİ Parti ailesi olarak kolaylıklar diliyoruz.

"MERKEZ BANKASI'NIN GÖSTERDİĞİ GEÇ REAKSİYONUN MALİYETİ ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE ÇOK AĞIRDIR"

Ülke ekonomisinin günden günde daha kötüye gittiğini gördüğümüz bu günlerde bağımsız olmaktan çok uzak olan Merkez Bankası’nın gösterdiği geç reaksiyonun maliyeti maalesef ki ülkemize ve milletimize çok ağırdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Karadeniz’deki doğalgaz rezervini müjdelediği o günden bügüne kadar, dolar kurundaki artış maalesef ki daha çıkarmadığımız rezervin üçte birinden fazlasına mal olmuştur. Çok acil bir şekilde yapısal reformları hayata geçirmemiz gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın damadına karşı olan hassasiyetlerini ve yumuşak karnını anlayabiliyoruz. Lakin bu milletin bu denli kötü ve lakayıt bir ekonomi yönetiminden çok daha iyisini hak ettiğini kendilerine hatırlatmak isteriz. Şayet damat bakan ile yola devam edilecek ise acilen bir bilim kurulu da ekonomi için kurulmalı, bu bilim kurulunun tıpkı sağlık alanında olduğu gibi ülke ekonomisi için tavsiyeleri dikkat ile dinlenmelidir. Üzülerek belirtmek istiyoruz ki pandemi ile boğuşan vatandaşımızın aynı zamanda ekonomisi de çok ciddi yaralıdır. Pandemi sürecinde çok iyi görüldüğü üzere bilime, bilgiye ve liyakate önem verildiğinde ve de verilmediğindeki sonuçlar mühimdir.

"İYİ PARTİ OLARAK BU OYUNU BİR KERE BOZDUK, BU MİLLET İÇİN TEKRAR BOZMAKTAN ASLA ÇEKİNMEYİZ"

Olası bir seçim senaryosunda Cumhurbaşkanı adaylığı için vatandaşın ne kalbinde ne de oy pusulasında karşılığı olmayan, mevcuttan bir fark yaratmayacak olan isimleri ısıtıp ısıtıp milletin karşısına çıkaranlara tekrar hatırlatmak isteriz: İYİ Parti olarak bu oyunu bir kere bozduk, bu millet için tekrar bozmaktan asla çekinmeyiz. 

"AZERBAYCAN'IN HAKLI HAREKATINI DESTEKLİYORUZ"

İki devlet bir millet dediğimiz, kardeşimiz, özümüz Azerbeycan’nın haklı harekatını destekliyoruz. İYİ Parti olarak 30 yıllık bu haksızlığın son bulmasını canı yürekten istiyor ve bu konunun tüm detaylarını yakından takip ediyoruz. 

"RIDVAN UZ ŞEHRİMİZİ BİR KEZ DAHA GURURLANDIRMIŞTIR"

İYİ Parti olarak geçtiğimiz pazar günü 2. Olağan kurultayımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Katılan delegelerimizin tamamının oyunu alarak Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener tekrar seçilmiştir. İYİ Parti teşkilatları ile Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde bu yolu beraber yürümekten büyük bir gurur duyuyoruz. Yoğun bir katılım ve başvuru olan Genel İdare Kurulu seçimlerinde ise, güçlü ve önemli bir çok ismin arasında, hatta önünde, 13.sıradan seçilen Sayın Rıdvan Uz şehrimizi bir kez daha gururlandırmıştır. Çanakkale İYİ Parti ailesi olarak kendisine geçmişte olduğu gibi bu dönem de başarılı bir görev süresi diliyoruz. 

"İKTİDAR MAALESEF Kİ MİLLETİN KENDİSİNE VERDİĞİ SORUMLULUĞU UNUTMUŞTUR"

İcra etmek için, milleti muktedir kılmak için oy istedikleri ve 18 yıldır oturdukları iktidar koltuğunu maalesef ki icra makamı olmaktan çıkaran, mağduriyet makamı haline çeviren iktidar partisinin oturduğu koltuğun sorumluluklarını hatırlatmak isteriz. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde doları düşereceğini, ekonomiyi uçaracağını, fetönün dibini kazıyacağını söyleyen iktidar maalesef ki milletin kendisine verdiği sorumluluğu unutmuştur. Sorumluluklarını unutanlara karşı milletimizin ferasetinin ne kadar yüksek olduğu yakın tarihten bellidir. O ferasete de, bu millete de sonuna kadar güveniyor, 2. Olağan kurultayımızın tüm memleketimize hayırlı olmasını diliyor ve İYİ Parti ailesi olarak hep bir ağızdan 'Millet bizi çağırıyor' diyoruz."


Gelibolu'da gümrük kaçağı ürünlere el kondu!Önceki Haber

Gelibolu'da gümrük kaçağı ürünlere el ko...

Biga'da yasa dışı skunk ekimine suçüstü!Sonraki Haber

Biga'da yasa dışı skunk ekimine suçüstü!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!