Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşındadır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşındadır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreterliğine getirilen Can Akın Çağlar, vatandaşların merak konusu oldu. Peki, Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşındadır? İşte, İBB yeni Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın hayatı ve biyografisi!

İBB Genel Sekreteri olan Yavuz Erkut'un emekli olması ile boşalacak koltuğun yeni sahib Can Akın Çağlar oldu. Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşındadır? İBB yeni Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın hayatı ve biyografisi! 

Türkiye Finans katılım bankasında 2003 yılına kadar Genel Müdürlük yapan Can Akın Çağlar, 2003 yılındandan 2011 yılına kadar 8,5 yıl boyunca T.C. Ziraat Bankası’nda Genel Müdürlük görevini üstlendi. İşte Can Akın Çağlar biyografisi...

Can Akın Çağlar kimdir?

1962 senesinde Sivas'ta doğan Can Akın Çağlar, 1983 senesinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, yine İstanbul Üniversitesi’nde Para ve Bankacılık konulu yüksek lisans programına katılmıştır. 

Mesleki kariyerine 1985 senesinde Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başlamıştır. 1995 ve 1997 yılları arasında ABD'de Boston Üniversitesi'nde, Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1997 ve 1998 yılları arasında Egebank A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcılığı ve Ege Yatırım A.Ş.' de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin ardından 1998 ve 2003 yılları arasında Family Finans A.Ş.' de Genel Müdürlük görevini üstlenen Çağlar, 2003 yılında Ziraat Bankası A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atanmıştır. 

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü döneminde Ziraat Sigorta A.Ş. ve Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.' nin kuruluşuna da öncülük etmiştir. 2011 yılında Ziraat Bankası’ndaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda Kurul Üyesi olarak göreve başlayan Çağlar, 02 Mayıs 2014 tarihinde bu görevinden ayrılarak Eureko Sigorta A.Ş.'de Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. Çağlar, 10 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Eureko Sigorta A.Ş Genel Müdürlük görevinden sonrasında da Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevini bırakmıştı.

İBB ataması öncesi son görevi Eureko Sigorta A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekilliği olan Çağlar, evli ve üç çocuk babasıdır.


Jülide İskenderoğlu: “Yaralar hızla sarılacak”Önceki Haber

Jülide İskenderoğlu: “Yaralar hızla sarı...

Eceabat Belediyesinden geçmiş olsun mesajıSonraki Haber

Eceabat Belediyesinden geçmiş olsun mesa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!