Çan Belediyesi salep üretecek: 20 bin fide dikildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çan Belediyesi salep üretecek: 20 bin fide dikildi
Çan Belediyesi, Başkan Bülent Öz’ün 'Üreten Çan Belediyesi' anlayışı doğrultusunda uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü, bölge toprağına uyumlu salep üretimine başlayarak yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Üretime dayalı tarımın kalkınması ve desteklenmesi konusunda azami hassasiyet gösteren Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, belediye olarak tarımsal üretimin artırılmasına yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini ve yeni mahsullerin toprakla buluşacağını ifade etti. Başkan Öz ayrıca, bölge çiftçisinin desteklenerek üretime katılmasını sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

"ÇAN BELEDİYESİ TOPRAĞI İŞLİYOR, EKİYOR, ÜRETİYOR"

Salep ekimin yapılacağı tarlayı inceleyen Başkan Öz, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:
 
"Pandemi süreci ile yaşayarak öğrendiğimiz ve değerini daha net anladığımız toprağı işliyor, ekiyor ve üretiyoruz. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğünün destekleri ile beraber bir çalışma ortamı sağlayarak, düzenlediğimiz çalıştay ile 'Çan Topraklarında Salep Üretimi' projemizi hayata geçiriyoruz. Yapılan toprak analizleri neticesinde yapısı gereği narin olan salep bitkisinin Çan topraklarında ekime uygun ve elverişli oluşu dolayısıyla gerek tarımın desteklenmesi ve kalkınması, gerekse çiftçilerimize salep konusunda öncülük etmek ve farkındalık yaratmak için bu alanı kullanmayı kendimize vazife bildik. Pazar sahası büyük, tüketimi yoğun olan salep bitkisi için Çan Belediyesi olarak birkaç gündür başladığımız, 20 bin fidenin dikim işlemi öncesi çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Ayvacık'ta üstyapı çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Ayvacık'ta üstyapı çalışmaları sürüyor

CHP’den AK Parti’ye ziyaret: Karşılıklı övgüler havada uçuştuSonraki Haber

CHP’den AK Parti’ye ziyaret: Karşılıklı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!