Çanakkale Barosu’ndan Assos ve Yıldız Koyu açıklaması: “Acilen vazgeçin!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale Barosu’ndan Assos ve Yıldız Koyu açıklaması: “Acilen vazgeçin!”
Çanakkale Barosu, Assos Antik Liman bölgesinde sürdürülen kaya ıslahı çalışmalarında tahribat yaratıldığı ve bölgedeki doğal peyzajın yok edildiğini öne sürerek söz konusu projeden acilen vazgeçilmesi gerektiğini duyurdu. Baro ayrıca, Gökçeada’daki Yıldız Koyu’nun imara açılarak betonlaşmasına izin verilmesini kabul etmelerinin asla mümkün olmadığını açıkladı.

Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

 “20 yılı aşkın süredir vahşi madencilik ile termik santral projeleri başta olmak üzere doğayı, yaşam alanlarını ve insan sağlığını tehdit eden birçok proje ve imar planına karşı mücadele ettiğimiz Çanakkalemizde, bu projelere son günlerde Assos Limanı’ndaki tahribat, Bozcaada Akvaryum Koyu ile Gökçeada Yıldızkoy’un imara açılması hususları da eklenmiştir. Arkeolojik sit alanı olan Assos Limanı üzerinde yapılan tahribat, doğal peyzajın yok edilmesi asla kabul edilemez. Telafisi imkansız zararların oluşmaya başladığı Assos’taki bu projeden acilen vazgeçilmelidir.

Öte yandan, Gökçeada Yıldızkoy, Türkiye’nin ilk ve tek su altı milli parkıdır. 288 dönümlük bu koyun imara açılarak betonlaşmasına izin verilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir. Ayrıca, Bozcaada Akvaryum Koyu’nda da ekoturizm adı altında yapılaşma planlarının olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Sit alanlarının imara açılmasını ve doğal dokunun betonlaşmasının önünün açılmasına dair bu projeleri kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bitmek bilmeyen bu projeler ile Çanakkalemiz, dört bir yandan betonlaşmaya ve tahribata açık hale gelmektedir. Projelerden acilen vazgeçilmelidir, vazgeçilmemesi durumunda tüm hukuki süreçlere müdahil olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz.”
 


Rus askeri römorkörü Çanakkale Boğazı’ndan geçtiÖnceki Haber

Rus askeri römorkörü Çanakkale Boğazı’nd...

Başkan Akkoyun mevsimlik işçileri unutmadıSonraki Haber

Başkan Akkoyun mevsimlik işçileri unutma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!