Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen devlet sanatçısı, organlarıyla umut oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen devlet sanatçısı, organlarıyla umut oldu
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesinde beyin kanaması tanısıyla 2 gündür tedavisi devam eden 66 yaşındaki Devlet Ses Sanatçısı Mehmet Ertürk’ün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi vasiyeti üzerine, Ertürk’ün organlarını bağışlama kararı aldı.

Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve Hemşire Gönül Pınarcıoğlu’nun aile ile yapmış olduğu görüşme neticesinde Mehmet Ertürk’ün ailesi başka canlarda can bulması için organlarını bağışlama kararı aldı.

Devlet Ses Sanatçısı olan Mehmet Ertürk’ün oğlu Ata Ertürk, “Babam sağlığında bana, ‘Oğlum ben bir gün ölürsem benim organlarımı bağışla. Öldükten sonra toprak olup gideceğiz. Hiç olmazsa birilerini yaşatayım, ben de onunla birlikte yaşamaya devam edeyim’ demişti. Ben de babamın bu isteğini yerine getirdim” dedi.

Organ nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü ise, “Ata bey en doğru kararı verdi. Organ nakli bekleyen pek çok hastamızı hayata bağlayacak. Sağlığına kavuşmayı bekleyen birileri Mehmet Ertürk'ün organlarıyla yaşamaya devam edecek. Ata'nın acısı büyük biliyorum. Kendisine bu duyarlı kararından dolayı teşekkür ediyorum. Babası başkalarına can verdiği için o da yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

Ertürk’ün iki böbreği ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi, korneaları ise Bursa Uludağ Üniversite Hastanesinde nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, merhuma Allah’tan rahmet dilerken, örnek olacak duyarlı davranışlarından dolayı kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

 


İYİ Partili Uz’dan, Ünal Çetin’e geçmiş olsun mesajıÖnceki Haber

İYİ Partili Uz’dan, Ünal Çetin’e geçmiş...

Mehmet Öngen aday adaylığını açıkladı: “Çanakkale’yi 5 yılın sonunda kimsenin tanıyamayacağı bir estetik güzelliğe kavuşturabilirim”Sonraki Haber

Mehmet Öngen aday adaylığını açıkladı: “...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!