Çanakkale’de deprem konutlarının inşası başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale’de deprem konutlarının inşası başladı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 2017 ve 2019 yıllarında meydana gelen deprem afetleri sonrası 15 köyde inşa edilecek toplam 105 konutun yapım çalışmalarına başlandı.

2017 ve 2019 yıllarında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem afetleri sonrası yer seçimi tamamlanan 4 köyde toplu alana, 11 köyde ise afetzedelerin kendi parsellerine olmak üzere Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde toplam 105 adet afet konutunun inşaat faaliyetlerine başlandı.

Vali İlhami Aktaş, Ayvacık ilçesine bağlı Taşağıl köyünde 12 afet konutunun yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ayvacık Kaymakamı Salih Sak ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in de bulunduğu incelemelerde Vali Aktaş, devam eden inşaatlarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşların barınma sorununun çözümü için modern bir mimariyle kaliteli evler yapılarak, en kısa sürede tamamlanıp vatandaşlara teslim edileceğini ifade eden Vali Aktaş, afet konutlarının yapım çalışmalarında emeği geçen herkese kolaylıklar dileyerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bütçesi İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından karşılanan, ihalesi Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan; Tuzla köyünde 28 adet, Taşağıl köyünde 12 adet, Taşboğaz köyünde 10 adet, Babadere köyünde 35 adet toplu olarak yapılacak afet konutları ile, Tuzla, Baharlar, Bahçedere, Çamköy, Dibekli, Sazlı, Adatepe, Gülpınar, Çamkabalak, Kestanelik ve Bayramiç İlçesi Dağahmetçe köylerinde afetzedelerin kendi parsellerine yapılacak olan 105 adet afet konutun inşaat faaliyetlerine hızla devam ediliyor.


Çanakkale’de sıcaklık artacakÖnceki Haber

Çanakkale’de sıcaklık artacak

Rebiye Ünüvar istifa etti!Sonraki Haber

Rebiye Ünüvar istifa etti!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!