Çanakkale'de kaçak yapılara geçit yok: “Yıkım işlemleri hızla devam etmektedir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de kaçak yapılara geçit yok: “Yıkım işlemleri hızla devam etmektedir”
Çanakkale Belediyesi, imara uygunluğu bulunmayan ve ruhsatsız olarak inşa edildiği tespit edilen kaçak yapıların yıkım işlemlerinin sürdüğünü duyurdu.

Çanakkale Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çanakkale Belediyesi olarak, Çanakkale merkez mücavir alanında bulunan kaçak yapıların yıkımı konusunda hassasiyetimizi belirtmek isteriz.

Belediye olarak, imara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar verdiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, Çanakkale Merkez mücavir alanında bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine daha önce devam yaptığımız gibi meydana gelen depremlerden sonra süreci kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde devam ettirmekteyiz.

Bu çalışmalar kapsamında, imara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların tespit edilmesiyle birlikte İmar Kanunun ilgili maddeleri gereğince encümen kararları alınarak yıkım işlemleri de devam etmektedir.

Kaçak yapıların yıkımı, çevre ve insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Ayrıca, kaçak yapıların kentsel dönüşüm projelerine de engel teşkil ettiği için yıkım işlemleri bölgenin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Denetimsiz olarak yapılan bu tür yapılar bina sağlığı ve çevrede yaşayanlar için büyük risk teşkil etmektedir.

Belediye olarak, kaçak yapıların yıkımı için gerekli olan tüm yasal süreç tamamlanarak yıkım işlemleri hızla devam etmektedir. Yıkım işlemleri sırasında çevre ve insan sağlığına herhangi bir zarar verilmemesi için gerekli önlemler de alınmaktadır.

Kaçak yapıların yıkımı konusunda duyarlı olunmasını ve imara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini unutulmamasını rica ediyoruz. Ayrıca, kaçak yapıların yıkımıyla birlikte, bölgenin imar planlamasına uygun şekilde düzenleneceği ve bu konuda Belediye olarak süreci hassasiyetle yönettiğimizi bildirmek isteriz.”


Bayramiç Belediyesi, Hatay’daki çadır kent için gönüllü personel arıyorÖnceki Haber

Bayramiç Belediyesi, Hatay’daki çadır ke...

EYT’de mutlu son: Meclis’te kabul edildiSonraki Haber

EYT’de mutlu son: Meclis’te kabul edildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!