Çanakkale'de koronavirüs testleri artık daha hızlı yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de koronavirüs testleri artık daha hızlı yapılıyor
ÇOMÜ Pandemi Hastanesinde kullanılmaya başlanan hızlı real-time PCR kitleri ile günde ortalama 380 koronavirüs testi sonuçlandırılıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen hızlı real-time PCR kitlerinin yanı sıra Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi ve GESTAŞ’ın 150 bin TL’lik desteğiyle alınan ikinci real-time PCR cihazı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı daha donanımlı hale getirildi. İki cihazla birlikte testleri sonuçlandırma süreleri kısaltıldı. 

Tüm biyogüvenlik önlemlerinin alındığı, birbirinden tamamen ayrılmış alanlarda işlem yapan alanında uzman 1 profesör, 1 öğretim görevlisi ve 5 teknik personelin görev yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda Prof. Dr. Alper Akçalı ve Öğretim Görevlisi Dr. Aslı Kiraz gözetim ve denetiminde çalışmalar mesai kavramı gözetmeksizin devam ediyor.

Çalışanların kişisel koruyucu ekipmanlar ve iyi laboratuvar uygulamaları altında görev yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda 20 Nisan 2020 tarihine kadar il genelinden gelen 1382 adet numune analiz edilerek çıkan sonuçlar ve testler, kalite kontrol adımlarında yeterlilik sağladıkları görülerek raporlanıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı aynı zamanda hastane içerisindeki diğer klinik örneklerin mikrobiyolojik analizlerini de yürütüyor. 

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale için sevindiren koronavirüs açıklaması: "Taburcu edilen hastaların sayısı giderek artmaya başladı"Önceki Haber

Çanakkale için sevindiren koronavirüs aç...

Başkan Öz: "Hemşehrilerimizin sorunlarını küçük büyük demeden çözüme kavuşturuyoruz"Sonraki Haber

Başkan Öz: "Hemşehrilerimizin sorunların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!