“Çanakkale’de yoğun bakımlar dolu! Ölümler ile yer açıyoruz!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çanakkale’de yoğun bakımlar dolu! Ölümler ile yer açıyoruz!”
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, kentteki vakaların korkunç boyutlara geldiğini duyurdu. Hastanelerin Covid-19 servisleri ile yoğun bakımlarının dolduğunu ve sadece ölümler ile yer açabildiklerini belirten Erensoy, “Pandemi Türkiye’de yönetilememiştir ancak Çanakkale’de iflas etmiştir!” dedi.

Çanakkale’nin vaka oranı en yüksek iller arasında birinci sıraya yükselmesinin ardından kentteki son durumu değerlendirmek üzere Artı TV canlı yayınına katılan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, önemli açıklamalarda bulundu.

“DEHŞET BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Yaşananları kıyamet günü olarak nitelendiren Erensoy, “Bu kadar küçük kapasiteli bir şehirde böyle bir vaka artışı olması pandeminin yönetilemediğinin itirafıdır. Bunun anlamı şudur; Pandemi Türkiye’de yönetilememiştir ama Çanakkale’de iflas etmiştir!” dedi.

Erensoy şöyle konuştu:

“Şu anda kıyamet günlerini yaşıyoruz açıkçası. Çünkü bir anda bu dehşet tabloyla karşı karşıya kaldık. Artı bir anda demeyeyim, çünkü bunun uyarılarını Tabip Odası olarak 1 aydır yapıyoruz.  Yalnız Çanakkale’nin bu kadar ön plana geçmesini beklemiyorduk. Demek ki gidişatın kötü olduğunu, bizim bu kadar ifade etmemize rağmen hiçbir şekilde sözümüz dinlenmedi. Neden? Biz Tabip Odası olarak, İl Pandemi Kurulunda yokuz. Tabip Odalarının çoğu İl Pandemi Kurullarında yoklar. Dolayısıyla önerilerini, taleplerini asla dile getiremiyorlar. Gidişatın çok kötü olduğunu biz 1 ay önceden söylemeye başladık ama sesimizi duyuramadık.  Çanakkale şehir merkezi 120 bin nüfuslu. Bu kadar küçük kapasiteli bir şehirde böyle bir vaka artışı olması bu pandeminin yönetilemediğinin itirafıdır. Yani bu sayılar, İstanbul’dan yüksek sayılar ne demektir? Aklınız alabiliyor mu? Küçük bir şehir burası. Bunun anlamı şudur; Pandemi Türkiye’de yönetilememiştir ama Çanakkale’de iflas etmiştir! 

“ÇANAKKALE’YE ÖZEL HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI”

Erensoy, program sunucusunun, “Çanakkale’de vaka artışlarının bu kadar yüksek olmasının özel bir sebebi var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Şimdi biz bunu hekimler olarak kendi aramızda da konuşuyoruz. Açıkçası mutant virüsün daha çok karşımıza çıkmış olması mümkün. Böyle bir durum var ama sorun şu; İl Sağlık Müdürünün önüne her gün veriler geliyor, haftalık rakamlar geliyor ve kaynak olan her yeri görme ve o noktada kısıtlamaları artırma şansına sahip. Yani düşünebiliyor musunuz, bütün veriler günbegün hafta hafta size ulaşıyor ve siz kaynağı bilmenize rağmen özel önlemler almıyorsunuz. Yani bizim yaşadığımız sorun budur. Ben o verilere sahip değilim. Ama İl Sağlık Müdürü bütün bu yükselişten anbean haberdardı. Kaynakları tespit etme ve kaynaklara yönelik özel önlemler alma şansına sahipti. Ama bunların hiçbiri yapılmadı. Şu noktaya gelinceye kadar Çanakkale’ye özel hiçbir önlem alınmadı ve İl Sağlık Müdürünün hala Çanakkale’deki bu yüksel sayıları açıklayıcı bir açıklaması olmamıştır. İl Sağlık Müdürü Çanakkale halkına bu sayıları açıklamak zorundadır. 

“ANCAK ÖLÜMLER İLE YER AÇABİLİYORUZ”

Devlet Hastanesi ile Üniversite Hastanesindeki Covid-19 servisleri ile yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolduğunu ve sadece ölüm oldukça yer açabildiklerinin altını çizen Erensoy şöye konuştu:

“Çanakkale Devlet Hastanesi’nde 4’üncü yoğun bakım Cuma günü geçtiğimiz Cuma günü açıldı ve dün (Pazar) itibariyle doldu. 3 vefatımız olması nedeniyle yeni yerimiz açıldı. Yani yer yok, ancak ölümler ile yer açabiliyoruz. 5 tane Covid servisimiz var mevcutta ve muhtemelen yeni servisler açmak zorunda kalacağız. Üniversite hastanesi de aynen bizim gibi çalışıyor. Yani orada da Covid servisleri ve Covid yoğun bakımları dolu. Biga Devlet Hastanesi artık hasta alamadığı için direkt bize sevk ediyor. Hastanelerin durumları çok kötü. Çalışanlar gerçekten bu yükü taşıyamaz haldeler. Çünkü çok yıprandılar.”

Anahtar Kelimeler:
ÇOMÜ’nün acı kaybı: Öğretim görevlisi koronaya yenik düştü!Önceki Haber

ÇOMÜ’nün acı kaybı: Öğretim görevlisi ko...

Çanakkale’ye trafik eğitim parkı yapıldıSonraki Haber

Çanakkale’ye trafik eğitim parkı yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!