Çan’da siyaset gerildi: MHP’nin ‘altılı masa’ çıkışına CHP’den çok sert cevap!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çan’da siyaset gerildi: MHP’nin ‘altılı masa’ çıkışına CHP’den çok sert cevap!
MHP Çan İlçe Başkanı Halil Turhan’ın, ‘altılı masa’ ve CHP’ye yönelik eleştirilerine CHP Çan İlçe Başkanlığı hayli sert ifadeler içeren bir açıklamayla yanıt verdi.

MHP’li Turhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, altılı masayı HDP ile gizli ortaklık yapmakla suçlamış, masayı oluşturan partilerin hazırladığı anayasa taslak metnini de hayal kırıklığı olarak nitelendirmişti. Turhan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığı İkinci Yüzyıl Vizyon Belgesi’ni de vizyonsuzluk olarak adlandırmıştı.

CHP Çan İlçe Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla MHP’li Turhan’ın eleştirilerine yanıt verdi. MHP’ye yönelik hayli sert ifadeler içeren açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çan MHP İlçe Başkanı Sayın Halil Turhan’ın partimizi de ilgilendiren açıklamalarından dolayı kamuoyuna ilçe başkanlığımız tarafından bir bilgilendirme yapma gereği duyulmuştur.

Öncelikle Türkiye’nin hayati meselelerinde sağır ve dilsizi oynayan Sayın başkan, gördüğü rüyada çok kötü muameleyle karşılaşmış ki panik bir şekilde ne dediğini bilmeyen zorunlu bir açıklama ile Çan kamuoyunun gündemini de gereksiz yere meşgul ettiğinin farkına varamamıştır.

Biz Çan CHP İlçe Başkanlığı olarak Çan kamuoyunun gündemini bu gereksiz açıklamalarla meşgul etmeye ortak olduğumuz için öncelikle tüm Çan kamuoyundan özür diliyoruz.

Sayın başkan keşke bu rüyayı; çocuk tacizlerinde, kadın cinayetlerinde, yolsuzluk dosyalarında, ayakkabı kutularında, sınırda terör örgütü mensuplarına mahkeme kurulduğunda, terör örgütü liderinin mektubu TRT ekranlarında okutulduğunda, terör örgütü liderinin kardeşinden yardım istendiğinde, bir hafta önce terör örgütü dediğiniz siyasi partiye genel başkanınızın bir hafta sonra her siyasi parti ile görüşülebilir dediğinde, tabelalarda TC ibarelerinin kaldırılmasında ve daha yüzlercesini sayabileceğimiz ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda görseydiniz ve o zaman bir şeyler söyleyebilseydiniz ne iyi olurdu. O zaman yaptığınız bu açıklamaların belki bir anlamı ve az da olsa inandırıcılığı olurdu.

Sayın başkan millet ittifakının hazırladığı anayasa taslağını dahi okurken anlamadığınız ortaya çıkıyor. Bu nedenle cevap vermeye değer bulmuyoruz. Kendinizi gündemde tutacaksınız, ülkenin geldiği bu durumdan küçük ortak olarak doğrudan sorumlu olduğunuzu idrak ederek açıklamalar yapmalısınız. Yani önce siyaseten kendiniz olmayı başarın. Yani önce aynaya bakın.

Altılı masa adayını ortak olarak belirleyecektir. Burada partilerin ya da kişilerin çıkarları değil, ülkemizin çıkarları göz önünde bulundurularak hassas davranılmaktadır. Aday genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ya da bir başkası belirlensin hiç fark etmez, partimiz altılı masa ile beraber kimi aday gösterirse desteğimiz ona olacaktır.

Sayın başkan, altılı masayı hedefe oturtacağına, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine baksın. Ona dair altyapısında bir iki kelime varsa söylesin de kamuoyu bir duysun. Herhalde çocuk istismarına karşı söyleyecek iki cümlesi vardır.

Gazetecilere ağza alınmayacak küfürler eden, fırsat bulduğu her ortamda ilçemizdeki huzur ve güven ortamını siyaseten geren, sürekli partimizi ve ortaklarımızı hedef haline getiren Sayın Halil Turhan'a önerimiz; iktidarları sayesinde ülkemizin ve ilçemizin bitmek bilmeyen ve her geçen gün artarak devam eden sorunlarına bakmasını tavsiye ediyoruz.

Ülkemizin ve ilçemizin barışa, dostluğa, kardeşliğe ve ülke yararına çalışacak dürüst iktidarlara ihtiyacı var. O iktidar da Millet ittifakı ile gelecektir. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan.

Kamuoyuna saygılarımızla…"


ÇTSO Cihan Turan Kurumlar Arası Karma Voleybol Turnuvası başlıyorÖnceki Haber

ÇTSO Cihan Turan Kurumlar Arası Karma Vo...

Doğan Perinçek: “Biga’daki deprem daha büyük depremin öncüsü olabilir”Sonraki Haber

Doğan Perinçek: “Biga’daki deprem daha b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!