Ceylan’dan, İskenderoğlu’na cevap: “Gündeme gelmek için daha hayırlı işlerle uğraşın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceylan’dan, İskenderoğlu’na cevap: “Gündeme gelmek için daha hayırlı işlerle uğraşın”
anket
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale’de bulunan sosyal konutlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanına yönelttiği soru önergesine, Bakan Murat Kurum imzası taşıyan cevap üzerinden kendisini eleştiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na çok sert bir dille yanıt vererek, “Sayın İskenderoğlu’na bunu söylemek istemezdim ama şimdiye kadar bir tek kanun teklifi, bir tek soru veya araştırma önergesi vermemiş, iki buçuk yıldır sadece 9 kez konuşma yapmış bir milletvekili olarak açıklaması Çanakkale’mize yakışmamıştır” dedi.  

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan cevaben yaptığı açıklamada, milyonlarca yurttaş açlıkla, işsizlikle boğuşurken, binlerce esnaf evine nasıl ekmek götürürüm derdindeyken AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yarattığı polemiklerle Çanakkale kamuoyunu meşgul etmeyi kendine iş edinmiş göründüğünü belirtirken, “Dün partisinden ayrılan bir milletvekilinin hezeyanlarından medet umarak Çanakkale Belediyesini itibarsızlaştırmaya çalışan ve aldığı yanıtlarla köşesine çekilen Sayın milletvekili şimdi de vermiş olduğum soru önergesi üstünden danışmanlarımı, şahsımı ve yine belediyemizi hedef almış” dedi. 

“Bir Kez İçtüzük Okusaydınız Bu Açıklamayı Yapmazdınız!”

İskenderoğlu’nun basına yansıyan açıklamalarında, Danışmanlar üzerinden getirdiği suçlamaya da yanıt veren Özgür Ceylan, “Bir kez içtüzük okusaydınız bu açıklamayı yapmazdınız! Sayın İskenderoğlu cevabını biliyor olsak soruyu neden soralım? Biz sorsak bile TBMM Başkanlığı İçtüzük 96 ve 97. Maddeleri gereği önergeyi, “Bunun cevabını bilmeniz gerekir. Bu başka bir kaynaktan kolayca öğrenilmesi mümkün olan konudur” der, önergeyi geri gönderir. İskenderoğlu asıl kendisi ayağına sıkmıştır” dedi.  Özgür Ceylan, İskenderoğlu’na Danışmanları ile yol arkadaşı olduklarını belirterek, “Biz Danışmanlarımızla konuları enine boyuna karşılıklı tartışır, birlikte yazar, birlikte karar veririz. E tabi siz Ayvatoğlu'na alışık olduğunuz için size demokrasi, dayanışma gibi kavramlar yabancı gelebilir. Biz katılımcılığı, ortak aklı biliriz, siz Saray'dan gelen emri. Biz sosyal konutlar meselesinde halkın hakkını ararız, siz beşli çetenin hakkı için siyaset yaparsınız. Pudra şekerine benzemez bu işler. Sayın İskenderoğlu’na bunu söylemek istemezdim ama şimdiye kadar bir tek kanun teklifi, bir tek soru veya araştırma önergesi vermemiş iki buçuk yıldır sadece 9 kez konuşma yapmış bir milletvekili olarak açıklaması Çanakkale’mize yakışmamıştır” diye konuştu. 

“Bakana Seçim Vaadini Hatırlattık, Neden Rahatsız Oldunuz?”

Özgür Ceylan, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki sosyal konutlarda, hemşerilerinin deprem riski altında yaşamlarını sürdürdüğünü belirterek, “Biz bu meselenin ivedilikle hemşerilerimizin ve Çanakkalemizin menfaati doğrultusunda çözülmesi için çaba sarf ediyoruz. Burada 1055 hak sahibinin ve orada yaşayan yurttaşlarımızın çıkarlarını korumak durumundayız. Sayın Bakanın seçim vaadi idi. Biz de hatırlattık. Neden rahatsız oldunuz?” diye sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kamu gücünü kendi siyasal çıkarları için kullanmaktan imtina etmeyeceklerini sosyal konutlar meselesi üzerinden deklere etmesini savunma görevinin İskenderoğlu’na düştüğünü belirten Özgür Ceylan, “Sayın Bakan seçim kampanyası esnasında AKP adayının seçimi kazanması için her türlü olanağı seferber edeceğini beyan ederken alkışlayanlar, şimdi dostlar alışverişte görsün kabilinden verilen yanıtla zeytinyağı misali üste çıkmaya çalışıyorlar” diye konuştu. 

CHP’li Özgür Ceylan, Bakan Kurum’un 17 Mart 2019’da AKP Adayı Ayhan Gider’e destek için Çanakkale’ye gelerek “Biz de inşallah burayı 1 Nisan itibariyle riskli alan ilan ederiz. Size kirayla ilgili destek veririz, taşınmayla ilgili destek veririz, finansla ilgili destek veririz. Bu dönüşümü inşallah Ayhan başkanımızla birlikte yaparız. Biz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu alana her türlü desteği vereceğimizi, Ayhan başkanımızı destekleyeceğimizi buradan ifade ediyorum. Biz, bu anlamda her türlü desteğe açığız. İsterseniz bu söylediğimiz şartlarda biz yapalım, isterseniz kredi sağlayalım siz yapın. Müteahhit bulamıyoruz diyorsanız emlak konutla yapalım. Hiçbir şey istemiyoruz sadece kira desteği derseniz ona da varız. Yeter ki bu kentsel dönüşümü bir an önce yapalım. Sizlerin desteğinizle, biz bu işe 1 Nisan’da başlarız, 3 sene içerisinde sizlere yeni konutlarınızı teslim ederiz. Yapacaklarımızı inşallah en kısa sürede yapar, sizden 1 kuruş almadan inşallah evlerinizi sizlere teslim ederiz” şeklinde konuştuğunu hatırlatarak; “Aynı Bakan şimdi Çanakkale Belediyesi’nin bütün teknik gereklilikleri yerine getirerek yaptığı Riskli Alan Başvurusuna “emsal artışı bakanlığımızca uygun görülmemiştir” diyerek olumsuz yanıt veriyor. Google’a rantsal dönüşüm yazarak tarama yapsanız, karşınıza iktidar partisi ve belediyelerinde yaşanan rantsal dönüşüm projeleri ile ilgili haberler çıkar. Baskıyla istifa ettirilen Başkanlarının imar kıyakları, parsel parsel satanların haberlerini bulursunuz” dedi. 

“Bakan Sözünün Üstüne Yatmasın”

Özgür Ceylan, Bakan Kurum’un sorulara toptancı anlayışla cevap vererek sorumluluğu Çanakkale Belediyesi’nin üstüne atarak, 17 Mart 2019’da verdiği sözün üstüne yatamayacağını belirtirken, “Sayın Bakan, önergeme verdiği yanıtta “Riskli yapı tespiti yapılması halinde 6306 sayılı Kanun ile belirlenen tüm destekler ve muafiyetler bahsi geçen alan için de geçerli olacaktır” diyerek durumu normalleştirmeye çalışıyor. Sayın Bakan belki bilmiyor olabilir ama Sayın vekilin bildiğini varsayıyorum. Bu sosyal konutlarda ikamet eden yurttaşlarımız dar gelirli insanlardır. 6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinin kira yardımı ve diğer yardımlar başlıklı 16. Maddesi (24/4/2020 tarih 31108 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.) Buna göre; “Yardım süresi riskli alan dışındaki riskli yapılarda 18 aydır. Riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 48 ayı geçmemek şartı ile ilgili kurumca belirlenir.“ denilmektedir. Bunu İskenderoğlu hiç bilmez. Bilse konuşmaz” dedi.

“Tek Sebep 31 Martta Yenen Tokatın İzinin Hâlâ Çıkmaması”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediyesi’nin kentsel dönüşümün en sorunlu ayağı olan, hak sahipleri ile yapılması planlanan projedeki paylaşım konusunda gerekli uzlaşmayı sağlayarak işin en zor kısmını hallettiğini belirterek, “Proje yarışması yapmış, hak sahibi kat malikleriyle tek tek görüşülmek ve onayları alınmak suretiyle paylaşım sorunu çözülmüştür. Hemen hemen oy birliği temin edilmiş bir projeye ısrarla karşı durulmasının tek açıklaması 31 Mart seçimlerinde milletten yenilen tokadın izinin geçmemiş olmasıdır” dedi. 

Özgür Ceylan, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na şunları söyledi:

“Saray ve danışmanlarının pudra şekerli lüks yaşamlarından başlarını kaldırabilirlerse derinleşen yoksulluğu ve yoksunluğu fark edebilirler. Sayın milletvekili gündeme gelmek için daha hayırlı işlerle meşgul olabilirsiniz. Ayvacık, Gelibolu gibi ilçelerimiz doğal gaz bekliyor, el atın da birlikte çözelim. Şu anda elma üreticileri zor durumda, soğuk hava depoları dolu fakat fiyat üretim maliyetlerinin altında el atın şu meseleye de üretici rahat bir nefes alsın. Milletin derdiyle dertlenseniz millettin yastık altında altın, dolar değil ödenmemiş faturaları saklamaya başladığını fark edeceksiniz. Belki o zaman milletin yastık altına göz dikmekten de vazgeçersiniz.”

İSKENDEROĞLU NE DEMİŞTİ?

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği Sosyal Konutlar hakkındaki soru önergesine bakanlığın verdiği cevabı paylaşarak açıklamalarda bulunmuştu.

“Özgür Ceylan bu soruyla hem kendisinin hem de partisinin ayağına sıkmıştır” diyen İskenderoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Milletvekilliği makamını sadece danışmanların yazdığı metinleri bakanlara sormak zanneden Özgür Ceylan’a bakanlığın verdiği cevap, aslında sosyal konutların tarifi özeti şeklinde. İnsan soru sorarken gelecek cevabı da düşünür. Özgür Ceylan bu soruyla hem kendisinin hem de partisinin ayağına sıkmıştır.

Bakanlığın verdiği cevapta da görüleceği gibi; 5 katlı yapıların 13 kata çıkarılmasının kanunsuzluğu, re’sen yapılması gereken işlemlerin hiç birinin yapılmadığı, konuyla ilgili yıllardır bir adım atılmadığı ve Çanakkale Belediyesi’nin gerekli adımları atması halinde Bakanlığın zaten kanundan kaynaklı tüm destekleri vereceğini ifade ederek bizlerin bildiği ama CHP Milletvekilinin istismar etmek istediği konulara resmi olarak cevap vermiştir. 

CHP milletvekilini ve 13 yıldır tek adım atmayan Belediye Başkanını polemik yapmaya değil işini yapmaya davet ediyorum.”
 

Anahtar Kelimeler:
Denizde can pazarı: Dövüp, ölüme terk ettiler!Önceki Haber

Denizde can pazarı: Dövüp, ölüme terk et...

Bülent Turan’dan Kürşat Ayvatoğlu açıklaması: “Bu kadar yanlışı olan bir kişinin, partimizde bu kadar rahat işe girmesi bizim kusurumuz”Sonraki Haber

Bülent Turan’dan Kürşat Ayvatoğlu açıkla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!