CHP’li Ceylan’dan, BOTAŞ’ın yüzer iskele projesine tepki: “Saros’ta faciaya temel atılmıştır!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Ceylan’dan, BOTAŞ’ın yüzer iskele projesine tepki: “Saros’ta faciaya temel atılmıştır!”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Saros Körfezi’ne BOTAŞ tarafından yapılan yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi limanı ve boru hattı projesinin 270 metre yapılacağı bildirilip 320 metre ihale edilen iskelenin olası bir depremde felakete neden olacağını ifade ederek, “Bu projenin yer seçimi yanlıştır. Kuzey Anadolu Fay hattının üzerinde inşa edilen bu proje nedeniyle Trakya için felaket kapımızda” diye konuştu.

CHP’li Özgür Ceylan yaptığı açıklamada BOTAŞ’ın Saros Körfezinde ihale ettiği 320 metre iskeleyi ağır bir dille eleştirdi. Ceylan 1 yıl önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Geçen yıl yaptığım uyarıda, ‘Et kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa ne yapılır?’ diye sormuştum. BOTAŞ’ın yaptığı FSRU denilen Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi limanı ve boru hattı projesi için Saros Körfezi’nin seçilmesinin uygun olmadığını söyledik. Bilim insanları ve STK’lar haykırdı. Ancak yargı süreci devam etmesine ve yöre sakinlerinin de karşı çıkmasına rağmen, pandemi de fırsata dönüştürülerek proje hızla başlatıldı” dedi.

CHP’li Ceylan, körfeze doğalgaz taşıyacak gemiler için 270 metre iskele yapacağının söylenmesine karşın 320 metrelik iskele için ihaleye çıkıldığını belirtirken, “Bölgede büyük bir doğa ve çevre katliamı yaşanmakta. Defalarca söyledik, yine söylüyoruz. Bu projenin yer seçimi yanlıştır” uyarısında bulundu. 

Milletvekili Ceylan, Kuzey Anadolu Fay hattının üzerinde inşa edilen proje nedeniyle Trakya için felaketin kapıda olduğunu belirtirken, “Daha yaşadığımız büyük acı ortadayken, bir büyük yıkımı da Saros’da yaşamayalım, proje gözden geçirilmelidir” diye konuştu.

 


Çanakkale Şehitler Abidesi, 10 Mart'ta ziyarete açılıyorÖnceki Haber

Çanakkale Şehitler Abidesi, 10 Mart'ta z...

Çanakkale’nin yapı denetim sektör temsilcileri ÇTSO’da bir araya geldiSonraki Haber

Çanakkale’nin yapı denetim sektör temsil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!