CHP’li Güneşhan, Filenin Sultanları’na yapılan saygısızlığı bakana sordu: “13 saatlik uçuşta neden tarifeli sefer kullanılmıştır?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Güneşhan, Filenin Sultanları’na yapılan saygısızlığı bakana sordu: “13 saatlik uçuşta neden tarifeli sefer kullanılmıştır?”
CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmet Güneşhan cevaplaması istemiyle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soru önergesi verdi.

CHP’li Güneşhan önergesinde, “Uluslararası başarılarıyla milletimizin gururu haline gelen, dünyada adından övgüyle söz ettiren A Milli Kadın Voleybol Takımı sporcularımızın 2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ikinci etap müsabakalarına katılmak üzere 13 saatlik ABD yolculuğunu tarifeli uçakla ekonomi sınıfında yapmıştır. Daha önce başka branşlarda takımların özel uçakla turnuvalara gittiği bilindiğinden, yaşanan durum kamuoyunun vicdanını yaralamıştır” dedi.

Güneşhan şunları sordu:

“13 saatlik bu uçuşta neden tarifeli sefer kullanılmıştır? Türk Havayolları ile özel uçuş ya da business yolculuk konularında görüşme yapılmış mıdır? Yapılmış ise sponsorluk ya da kurumsal bütçeden bedeli karşılığında özel uçuş veya business uçuş neden sağlanamamıştır? Son 5 yılda hangi spor dallarında milli takımlarımız özel uçuş yapmışlardır? Bunların hangileri sponsorluk hangileri kurumsal bütçeden karşılanmıştır?”

 

 


Bakan Yumaklı’dan ‘başıboş köpek’ açıklaması: “İnsan hayatı ve sağlığı açısından ürkütücü boyutlarda olduğu aşikârdır”Önceki Haber

Bakan Yumaklı’dan ‘başıboş köpek’ açıkla...

ÇOMÜ Takımı, arama kurtarma yarışmasında birinci olduSonraki Haber

ÇOMÜ Takımı, arama kurtarma yarışmasında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!