CHP'li Sarıbal, Yenice'de biber üreticilerinin sorunlarını dinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Sarıbal, Yenice'de biber üreticilerinin sorunlarını dinledi
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yenice'de kapya biber üretimi yapan çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Yenice'deki biber üreticilerin borçlarını ödeyemez durumda olduğunu belirten Sarıbal, "Çiftçiler biberin kilosunu 40 kuruştan ancak satabiliyor. Bu fiyat maliyetlerin çok altında bir fiyat. Çiftçiler dekar başına 1500-2000 TL arasında zarar ediyorlar. Hepsi borçlu ve borçlarını ödeyecek durumda değil. Çiftçi ürettiğine pişman durumda" dedi.

Sarıbal, Yenice'de biber üreticileriyle olan buluşmasına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP Çanakkale İl Başkanımız Sayın Metin Ümit Ural, CHP Yenice İlçe Başkanı Sayın Bülent Çakmak, Çanakkale İl Örgütünden ve Yenice İlçe Örgütünden arkadaşlarımızla birlikte, salçalık biber (kapya) üretimi yapan Davutköy, Torhasan ve Çınarcık köylerini ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledik.

Çiftçiler biberin kilosunu 40 kuruştan ancak satabiliyor. Bu fiyat maliyetlerin çok altında bir fiyat. Çiftçiler dekar başına 1500-2000 TL arasında zarar ediyorlar. 
Hepsi borçlu ve borçlarını ödeyecek durumda değil. Çiftçi ürettiğine pişman durumda.

AKP Bursa Milletvekili sezonun bitmesine yakın Türkşekerin domates ve biberi alacağını söylemişti. Bursa'da sezon bitmek üzere ancak Çanakkale Yenice'de sezonun ortası bile değil. Ürün tarlada. Buradaki vatandaşlar. Ürününü 80 kuruşa değil 40 kuruşa bile veremiyorlar

Acilen çiftçiye destek olunmalı. Borçları 2020 yılı için faizsiz olmak üzere en az 3 yıl ötelenmeli. Ayrıca üretime devam edebilmesi için mutlaka ucuz kredi imkanı sağlanmalı."

Anahtar Kelimeler:
AK Parti Kepez Belde Teşkilatı’ndan, Birol Arslan’a sert suçlamalar: “Hukuksuz ve kanunsuz işleri başkalarının üzerine çamur atarak örtmeye mi çalışıyor?”Önceki Haber

AK Parti Kepez Belde Teşkilatı’ndan, Bir...

Bülent Turan: “Gıda OSB yükselmeye başlıyor”Sonraki Haber

Bülent Turan: “Gıda OSB yükselmeye başlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!