CHP’li Ural’dan, AK Parti’ye sert eleştiriler: “Bu kirli siyaseti tanıyoruz!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Ural’dan, AK Parti’ye sert eleştiriler: “Bu kirli siyaseti tanıyoruz!”
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İl Genel Meclisi Nejat Önder’i kendi saflarına dahil etmeleri üzerinden AK Parti’ye sert ifadelerle yüklendi. Ural, “AKP il teşkilatı, kumpasçılıklarını marifetmiş gibi sergilemekten çekinmeyecek kadar siyaseten yitik, bitik noktaya geldiğini ilana devam etmektedir” dedi.

CHP’li Ural, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“İktidar partisinin tüm Türkiye’de çaresizce sürdürdüğü gündemi saptırma, toplumun gerçek sorunlarını çözmek yerine başka partilerle uğraşma sığlığı, Çanakkale il teşkilatı tarafından da sürdürülmektedir. AKP il teşkilatı, kumpasçılıklarını marifetmiş gibi sergilemekten çekinmeyecek kadar siyaseten yitik, bitik noktaya geldiğini ilana devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi hakkında kimsenin bize, hele hele topluma akıl vermesi haddine değildir. Zira Cumhuriyet Halk Partisinde her süreç şeffaf ve tüm topluma hesap verebilir şekilde ilerler. Biz, kurucu kadrolarının bile terk ettiği AKP’yi ve ülkemizi nasıl bu hale getirdiğini AKP’den koşarak uzaklaşan isimlerden dinleyerek değil; sokaktan, esnaftan, işçiden, işsizden, memurdan, gelecekleri çalınan öğrencilerden dinleyip görüyoruz.

Çanakkalelilerden tamamen kopmuş, genel merkezden pişirilip gönderilen operasyonlarla son çırpınışlarını yapan AKP’nin il yöneticilerinin hala siyaset yapma arzusu varsa;
CHP’yle uğraşacakları vakti kentimizde her gün çığ gibi artan devren kiralık, devren satılık iş yeri ilanlarına bakmaya ayırsınlar! Sokağa çıkacak yüzleri varsa, evini geçindirmeye çalışan babalarla, çocuk okutmaya çalışan analarla, geleceklerini çaldıkları gençlerle çıkıp konuşsunlar!

“ÇANAKKALE UNUTMAZ!”

Ülkemizin ve Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini siyasi kumpaslarına kılıf olarak kullanabilme cüretini gösterebilecek kadar şirazesini yitirmiş olup, toplumu Atatürk’e karşı kışkırtanlarla beraber saf tutmaya başlayanları unutmayacaktır…

Cumhuriyet Halk Partisi demokrasi, şeffaflık, katılımcılık için direnirken; seçim kaybedince demokrasi hazımsızlığıyla terör örgütü liderinden medet umar hale gelenlerle el sıkışanları,
-Kadınların toplumdaki konumunu erkeklerle eşit kılan, seçme seçilme hakkını kazandıran Atatürk’ün kurduğu partiye mesnetsiz ithamlarda bulunup; kadınlar her gün katledilirken İstanbul Sözleşmesini yok ederek kadınları şiddetin karşısında korumasız bırakanların yanına geçenleri unutmayacaktır…
 
Gayri meşru engelleme girişimlerinize rağmen 128 Milyar dolar nerede diye sormaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim demokratik görev ve sorumluluğumuzdur. Bu soru karşısında sessiz kalanları bu şehrin insanları unutmayacaktır…

Bu kirli siyaseti tanıyoruz. Bu siyaseti kendimize de şehrimize de güzel ülkemize de yakıştırmadık; yakıştırmıyoruz! Kendisine ve ülkemize bu siyaseti yakıştıranları, toplumun er ya da geç siyasetin mezarlığına gömdüğünü çok iyi biliyoruz.

Ülkemizin tarihiyle eşit olan Partimizin tarihi, ilkeleriyle yürümüş ve gerekirse bunun bedelini de ödemiş onlarca örnekle doludur.

İşte size, Amiraller ve darbe senaryosu;

Emekli Amiraller mesleği itibariyle denizci olmaları nedeniyle, Montrö sözleşmesinin fesih edilmesinin ülkemizin yararına olmayacağını bir açıklama ile duyurdular. Amirallerin mektubunu darbe çığırtkanlığı üzerinden bastırmak olsa olsa AKP’ye mahsus bir özelliktir. Demokratik siyasete darbe yapmak konusunda oldukça usta olanların, bir bilgilendirme notu üzerinden  bir hezeyan yaratması, siyasal İslam’ın  yapısına uygun bir örnek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

AKP hayvanat bahçelerindeki aslanların yüksek sesle kükremelerini dahi bu ses darbenin ayak sesidir, diyerek bir gündem yaratmaktan asla çekinmez. 

Yapısında ahlaki değerler olmayan bir anlayışa karşı; ikircikli davranmak bu ülkenin menfaatine değildir. Önemli olan gündemi istediği gibi belirleme alışkanlığı kazanan bir anlayışa karşı dik durabilmektir.

 CHP’ye laf yetiştirme yarışını bırakın; kürsülere,  esnafın, gençlerin, kadınların sorunlarına çözümle çıkın.

“CHP’YE AKIL VERMEK SİZE Mİ KALDI!”

Ülkemizin geleceğine dair umut olacak tek bir söz üretemeyen, söyleyecek tek bir kelimesi dahi kalmamış, çürümüş bir siyasetin gürültüsüne Çanakkale'mizin de ülkemizin de ihtiyacı yok! Ülkeyi yönetemiyorsunuz. Kendi partinizi bir arada tutamıyorsunuz. Asırlık çınar CHP’ye akıl vermek size mi kaldı!     

Elinize abaküs alıp Cumhuriyet Halk Partilileri tek tek sayacak hale gelmeniz, biliyoruz ki bu kentin sosyal demokrat, dürüst, ilkeli insanlarına olan hazımsızlığınızdandır. Yıllardır göremediniz ki bu kentte siz çirkinleştikçe bu kenti kendinizden soğuttunuz,  hezimet üstüne hezimet aldınız. Entrika çevirmeyi siyaset sanmaya devam ettikçe de yenilmeye devam edeceksiniz. Fakat şundan da eminiz ki, önümüzdeki ilk seçim sizin son yenilginiz olacak! 

Gidiyorsunuz! Kumpaslarla harcayacağınız vakti, siyaset üretmeye harcasaydınız edineceğiniz siyasi tecrübe, sonunuzun yaklaştığını görmenizi sağlardı. Fakat gözleriniz kör, kulaklarınız sağır!

Biz gücümüzü toplumdan, bu kentin insanlarından alıyoruz. Siz ise zayıflığınızı örtmek  için entrika, yalan, dolan, iftira peşinde koşmaktan hala vazgeçmiyorsunuz! Tarih gösteriyor ki; tek derdi koltuk ve rant olanları; siyasi ahlaktan nasibini almamışları; kumpaslarla, entrikalarla milletin karşısına çıkanları millet affetmiyor!

Sözlerime burada son vermeden önce, bir yılı aşkın bir süreden beri pandemiyle mücadelede bizlere fedakârca hizmet vermeye çalışan tüm sağlık emekçilerinin önünde bir defa daha saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçtiÖnceki Haber

Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan g...

Çocukların 23 Nisan hediyeleri Gestaş’tanSonraki Haber

Çocukların 23 Nisan hediyeleri Gestaş’ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!