CHP’li Ural’dan bir tuhaf açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Ural’dan bir tuhaf açıklama!
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, belediye meclis toplantısında AK Parti’li Esra Yüksel’in sözlerini sık sık keserek konuşmasına engel olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı savunmak için basın toplantısı düzenledi. Açıklamasının neredeyse tamamında, Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısındaki sözlerini tekrarlayan Ural’ın, Sosyal Konutlar meselesinin bir an önce çözüme kavuşması için mücadele eden Esra Yüksel'i provokatörlükle suçlaması da dikkat çekti. 

CHP İl Başkanı Ural’ın açıklamasında, Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısındaki sözlerinin tekrar kısımları çıkarıldığında, “Şimdi AK Parti İl Başkanı Sn. Naim Makas’a soruyoruz” başlığıyla geriye kalan kendisine ait ifadeleri şu şekilde:

1-31 Mart seçimlerinde AKP ve adayı, yaptığı seçim propagandasında Ayhan Gider’in seçimi kazanması halinde, ertesi gün bölge riskli alan ilan edilerek konutların yapılmasına başlanacaktır demiştir. Seçim döneminde bölgeye  bir bakan da getirilerek yine aynı vaatler tekrarlanmıştır. Yapılan seçimde  Çanakkale halkı AKP nin adayına değil, CHP adayı Sn, Ülgür Gökhan'a büyük bir destek vererek yeniden belediye başkanı seçmiştir. Adayınız seçilmediği için mi bölgenin riskli alan ilan edilmesini desteklemiyorsunuz? Riskli alan ilan ettirmiyorsunuz?

2-Bölgede yaşayan on binlerce insanın kaderini neden Ankara’daki bürokratların eline bırakıyorsunuz ve bu konuda siyasi destek vereceğinize neden halkın duyguları ile alay ediyorsunuz?

3-Genelde iktidar ve yerelde de ana muhalefet partisinin il başkanısınız. İçi boş ve popülist söylemler yerine bölgenin riskli alan olarak ilan edilmesine katkı koymanız gerekmiyor mu?

4- AKP Grup Başkanvekili Sn, Esra Yüksel’in de artık bölgedeki konutların geri dönüşümü ile ilgili olarak meclis toplantılarında provokatörlük görevini bırakıp projenin bir an evvel başlaması için katkı koyması gerekmiyor mu?

5- Sn. Makas, Üniversitemiz, Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz ve Belediyemizin yapmış olduğu ortak çalışmada 860 konutu temsil edecek şekilde rastgele  seçilen 13 binanın tamamının riskli olduğu artık açık ve net bellidir, dolayısıyla bölgedeki bütün binalar risklidir. Hal böyle iken neden bütün alan riskli alan ilan edilmiyor da iğne ile kuyu kazdırmak istenircesine tek tek binalar riskli bina olarak değerlendiriliyor? Bunun en kısa zamanda cevabını tüm Çanakkale Halkı olarak bekliyoruz.

Kısacası Sn, Makas, hepimiz bu şehrin havasını, suyunu, doğasını kullanarak yaşamımızı devam ettiriyoruz. Kendi siyasi reklamımızı yapmaya çalışırken riskli alan olduğu net olarak bilinen, bakanlığın çeşitli bahaneler üreterek gereğini yapmadığı ve korku içinde yaşayan vatandaşlarımıza olan ödevinizi unutmamanızı önemle hatırlatıyoruz.

Son olarak da, İzmir’de yaşanan deprem bütün Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğmuştur. Deprem nedeniyle yaşamını yitirenlere rahmet diliyorum yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. İzmir depreminin yarattığı büyük korkunun etkileri, ilimizdeki İsmetpaşa mahallemizde daha çok hissedilirken ve insanlarımızda büyük bir panik havası oluşmuşken, hiç kimsenin buradan kendisine siyasi bir rant çıkarmaya hakkının olduğunu düşünmüyoruz.

İktidar partisinin il başkanı olarak bakanlık düzeyinde yapacağınız olumlu katkılarla projenin başlamasının önündeki engelleri kaldırır hale getirirseniz bundan hem Çanakkale halkı memnun kalacaktır hem de sizde beklediğiniz siyasi rantı elde etmiş olacaksınız. Onun için  sizi, enerjinizi Çanakkale halkının yararına kullanmaya davet ediyorum.
Tekrar ediyoruz, Sosyal Konutların Riskli ilan edilmesi yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Çanakkale  Belediyemizin bu konu hakkında ellerinin bağlı olduğunu belirtiyoruz. Bakanlığın bu dosya ya onay vermesi halinde CHP İl Başkanlığı olarak sürecin devamının takibini Çanakkale halkı ile birlikte yapacağımızı ve tüm kamuoyunu bu konuda doğru bilgilendireceğimizi tüm kamuoyuna açıklıyoruz.”
 

Anahtar Kelimeler:
Turan'dan Kılıçdaroğlu'na Joe Biden sitemi!Önceki Haber

Turan'dan Kılıçdaroğlu'na Joe Biden site...

Başkan Bayram: “10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın günüdür”Sonraki Haber

Başkan Bayram: “10 Kasım, Mustafa Kemal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!