ÇOMÜ Öğretim Üyesi Alper Şener: "Covid-19 virüsü değişiyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Alper Şener: "Covid-19 virüsü değişiyor"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, Covid-19 virüsünün değişip, mutasyona uğradığını belirterek, "Tek yol yayılım hızını kırmak. Ancak bu şekilde ölümleri önleriz" dedi.

Sosyal medya hesabından "Covid 19 günlükleri" başlığıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde ölümlere yol açan Covid-19 virüsünün değişerek mutasyona uğradığını kaydeden Alper Şener şu bilgileri verdi:

"Virüs değişiyor. Yani mutasyona uğruyor. İki farklı alt tip yaygınlaşıyor. Bu çok tehlikelidir. Yıllık mutasyon kapasitesi 25, örnek vermek gerekir ise gripte bu 50’dir...
 Yıllık mutasyon kapasitesi bir virüse karşı geliştirilen aşının başarısını ve tekrarlanma zorunluluğunu belirler. Örneğim grip aşısı her yıl oluruz. Mutasyon aynı zamanda adaptasyondur. Örneğin Ebola ve Zıka... RNA virüsleri (Covid 19) doğası gereği mutasyona meyillidir. Yeni bir şey değil. Buradaki mutasyonun iyi ve kötü tarafları var. Kötü; bulaşılık arttı. Aynı kişide yeniden enfeksiyon yapabilir. İyi; aşı geliştirildiğinde grip aşısı gibi her yıl olma zorunluluğu olmayabilir. Tek yol yayılım hızını kırmak. Ancak bu şekilde ölümleri önleriz."

Anahtar Kelimeler:
Baro'da sosyal mesafeli ruhsat töreniÖnceki Haber

Baro'da sosyal mesafeli ruhsat töreni

CHP'li Ceylan: "Adalet duygusundan yoksun bir yasa teklifiyle karşı karşıyayız"Sonraki Haber

CHP'li Ceylan: "Adalet duygusundan yoksu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!