ÇOMÜ'de Akademik Yıl açılışı online yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇOMÜ'de Akademik Yıl açılışı online yapıldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni uzaktan/online gerçekleşti.

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemini pandemi sebebiyle uzaktan eğitimle gerçekleştirecek olan Spor Bilimleri Fakültesi online açılış töreni, Fakültenin web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

Törene; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Türkiye Taekwondo Federasyon Başkanı, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç ve ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmasına Üniversite ve Spor Bilimleri Fakültesi hakkında bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Hürmüz Koç, fakültenin bölümlerine ilişkin öğrenci, akademisyen sayıları, gerçekleştirilen faaliyetler ve planlanan çalışmalarla ilgili notlar aktardı.

Pandemi sebebiyle zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak öğrencilere seslenerek, “Sizlerle yüz yüze olmak, bu açılış törenini yüz yüze gerçekleştirmek isterdik. İnanıyoruz ki bu zor dönemleri sağlıklı bir şekilde hep beraber atlatacağız ve bundan sonraki pek çok etkinlikte ve mezuniyet töreninizde yüz yüze olacağız” dedi.

Uygulamalı dersleri uzaktan eğitim ile yapmanın teorik derslere göre daha zor olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bünyamin Bacak, bu noktada büyük çaba sarf eden Spor Bilimleri Fakültesi Yönetimine, akademisyenlerine ve idari personeline zoru başardıkları için teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Yönetimi olarak bu süreçte öğrencilere yeni tesisler kazandırmak için çalıştıklarını ve Çanakkale’yi bir spor kenti yapmayı hedeflediklerini söyleyerek akademik yıl açılış dersini verecek konuşmacılara teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından akademik yıl açılış dersi Türkiye Taekwondo Federasyon Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay tarafından verildi.

Prof. Dr. Metin Şahin “Taekwondo’nun Türkiye’de ve Dünyadaki Gelişimi ve Spor Bilimlerindeki Yeri” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken Prof. Dr. Mehmet Günay ise “Spor Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar” konusunda bilgiler aktardı.

Tören; Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Rekreasyon Bölümü akademisyenlerinin bölüm tanıtım konuşmaları ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
İl Müdürü Kalkan'dan Gökçeada mesaisiÖnceki Haber

İl Müdürü Kalkan'dan Gökçeada mesaisi

Vali Aktaş, yangın koordinasyon merkezini incelediSonraki Haber

Vali Aktaş, yangın koordinasyon merkezin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!