ÇOMÜ'nün 'uzaktan eğitim' kararı iş dünyasını isyan ettirdi: "Esnafımız ne yazık ki önünü göremiyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇOMÜ'nün 'uzaktan eğitim' kararı iş dünyasını isyan ettirdi: "Esnafımız ne yazık ki önünü göremiyor"
Çanakkale Onseziz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim kararı alması, iş dünyasını kara kara düşündürüyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Kahraman, çarşı esnafı ve perakende ticaret yapan oda üyelerini temsilen yaptığı açıklamada, "İnsan sağlığı tabii ki her şeyden önemlidir. YÖK tavsiyesi ile alınan karara saygı duyuyoruz. Ancak, salgının ilk safhasında uğradığı ekonomik kayıplarını telafi etmek için ümitle yeniden işini canlandırmaya çalışan esnafımız ne yazık ki şu an önünü göremiyor. Geçici olarak baktıkları süreç, alınan bu karar ile şu anda kalıcı ve kaldıramayacakları bir yük haline geldi" diye konuştu.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Kahraman, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsan sağlığı tabii ki her şeyden önemlidir. YÖK tavsiyesi ile alınan karara saygı duyuyoruz. Tedbirlere uyulmaması sonucu vakaların artması bu kararın alınmasını gerektirdi. Ancak, salgının ilk safhasında uğradığı ekonomik kayıplarını telafi etmek için ümitle yeniden işini canlandırmaya çalışan esnafımız ne yazık ki şu an önünü göremiyor. Geçici olarak baktıkları süreç, alınan bu karar ile şu anda kalıcı ve kaldıramayacakları bir yük haline geldi. 

Çanakkale yaklaşık 50 bin üniversite öğrencisini barındıran bir şehir. Bu potansiyeli görerek yatırımını yapan, ticaretinin büyük kısmını öğrenciler ile sağlayan öğrenci yurtları, apartlar, lokanta, kafe, market, kırtasiye, giyim vb sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimiz, ilimiz ekonomisine de ciddi ivme sağlayan büyük bir kitleyi oluşturmaktadırlar.

Bu üyelerimizin; alınan kararın insan sağlığını riske sokmadan, maksimum tedbirlerle yüz yüze eğitim koşullarının sağlanarak olabilirliği yönünde yeniden gözden geçirilmesi ve bu süreçte her türlü vergi, SGK, elektrik, su vb ödemelerinde erteleme değil tahakkuk yapılmaması, kredi taksitlerinin faizsiz ertelenmesi yönündeki talepleri de haklı ve makul taleplerdir ve bu taleplerin karşılanması elzemdir.

Aksi takdirde pek çok işletmenin kepenk indirmesi, pek çok kişinin işsiz kalacağı sonucu doğuracak işin ekonomik boyutu ile birlikte; özel sektör yatırımlarını desteklemek, gençlerimize girişimciliğimizi aşılamak için verdiğimiz emekleri de da inandırıcı kılmayacaktır. Bu süreç; pek çok iş arayanın kafasındaki “kamuya kapak atayım, çalışmasam da maaşım yatar” mantığını destekleyen bir süreç olmamalıdır.  

Devletimizin bu taleplere duyarsız kalmayacağına ve bu mağduriyeti giderici gerekli müdahaleleri yapacağına inanıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale'de şaşırtan görüntü: Acıkan güvercin, kedi mamasıyla karnını doyurduÖnceki Haber

Çanakkale'de şaşırtan görüntü: Acıkan gü...

Çanakkale'de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 465 işçi alınacakSonraki Haber

Çanakkale'de il ve ilçe milli eğitim müd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!