ÇTSO yönetimi ve komite üyeleri Çanakkale turizmini masaya yatırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇTSO yönetimi ve komite üyeleri Çanakkale turizmini masaya yatırdı
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ağırlıklı olarak, seyahat acentesi, araç kiralama, liman işletme ve deniz taşımacılığı, kargo-lojistik, soğuk hava deposu ve şehirlerarası otobüs işletmeleri sektör temsilcilerinden oluşan 15 No’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Truva OPET tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, 15 No’lu Meslek Komite Başkanı İlhami Gezici, Meclis Başkan Yardımcısı ve Komite Üyesi Turgay Kılıç, Komite Başkan Yardımcısı Hakan Doğan Kaya, Komite ve Meclis Üyeleri Ahmet Çelik ve Erdinç Bezgen ile Meclis Üyesi Armağan Aydeğer ve komiteden sorumlu Oda personeli İlbilge Özkaya ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

“İLİMİZİ TÜM DEĞERLERİYLE YURT İÇİ VE DIŞI PLATFORMLARDA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

15 No’lu Meslek Grubu toplantısının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı İlhami Gezici, “15 No’lu Meslek Grubu olarak bugün burada bulunan siz değerli üyelerimize yaklaşık 4 yıllık süreç içerisinde yaptığımız çalışmaları sunacağız. 2018 Troya Yılı ile başlayan çalışmalarımız başta olmak üzere tüm çalışmalarımızda Odamızın desteğini hep yanımızda hissettik. Yakın bir tarihte Bulgaristan Sofya’da yaptığımız “İnfo Çanakkale” gününe oradaki yerel seyahat acentelerini davet ederek İlimizin turizme dayalı tüm değerlerini birinci ağızdan anlattık. Başta Balkan pazarı olmak üzere İlimizi tüm değerleriyle yurt içi ve dışı platformlarda tanıtmaya devam edeceğiz. Katılımlarınız için Komitem adına sizlere teşekkür ediyorum.”

"EN ETKİLİ ÇALIŞMAMIZ '2018 TROYA YILI' OLDU"

ÇTSO Meclis ve 15 No’lu Komite Üyesi Ahmet Çelik; “Bugün burada çalışmalarımızda işbirliği de yaptığımız TÜRSAB, GESTAŞ ve Liman Başkanlığı gibi partnerlerimiz başta olmak üzere katılım sağlayan tüm üyelerimizle beraber olmaktan çok mutluyuz.  Komite olarak 2018 yılından bu yana en etkili çalışmamız “2018 Troya Yılı” oldu. Bu süreç içinde her adımda en büyük destekçimiz ÇTSO ve Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Semizoğlu’na teşekkür ediyorum. 2018 yılı çalışmalarımızda temel hedefimiz Troya’nın Anadolu’nun kadim bir değeri olduğunu vurgulamak oldu. Troya Müzesi’nin tamamlanmasıyla beraber, Tevfikiye ve Çıplak Etno Köyleri Troya Ören Yeri’ni çok farklı bir turizm destinasyonu haline getirdi. Tevfikiye ve Çıplak Köylerinin turizme kazandırılması için lobicilik faaliyeti yapan Meclis Başkan Yardımcımız Turgay Kılıç’a ve sponsor OPET’ e de buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bundan önce İlimize gelen turistler sadece Troya Ören alanını 1-1,5 saat süresince ziyaret ediyor ve ayrılıyordu. Şimdi ise ziyaretçiler Troya Ören Yeri,  Troya Müzesi ile Tevfikiye ve Çıplak Köylerini de gezerek yarım günlük turu tamamlayıp tekrar otellerine dönüyorlar. Bu durum turistlerin İlimizde artı bir gün daha konaklaması anlamına geliyor. 15 No’lu Komite olarak tarih, kültür, doğa ve su sporları gibi tüm turizm değerlerimizi daha fazla tanıtmak için çalışıyor ve projeler üretiyoruz.  2021 yılında Mehmet Akif Ersoy Yılı çalışmalarında Valiliğimiz koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalara destek verdik. Deniz turizmi bizim coğrafyamızın en önemli avantajları arasında. Dalış Turizmi konusunda Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmayı çok kıymetli buluyoruz. Katıldığımız fuarlar ve tüm tanıtım etkinliklerinde dalış turizmini bizler de ön plana çıkartarak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa’dan İlimize ulaşımın kolaylaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Köprü başlı başına bir turizm destinasyonu haline geldi” dedi.

"ODAMIZIN KAPILARI SİZLERİ DİNLEMEK İÇİN HER ZAMAN AÇIK"

ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve 15 No’lu Komite Üyesi Turgay Kılıç,  “Odamız, 21 Meslek Komitesi ve 8.600 üyesi ile büyük bir meslek kuruluşudur.. Meslek grubumuzda yer alan siz değerli üyelerimizle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Burada sektörle ilgili sorunlarınızı, çözüm önerilerinizi ve projelerinizi görüşmek üzere bir araya geldik. Komitemizin ve Odamızın kapıları sizleri dinlemek için her zaman sonuna kadar açık.”

"KRUVAZİYER TURİZMİNDEN HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALABİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale’miz turizmde cazibe merkezi haline geldi, İlimiz her alanda yatırım almaya devam ediyor.  Diğer şehirleri ziyaretlerimizde Çanakkale deyince herkesin bir anısı ve sorusu var. 2018 Troya Yılı’nın hayata geçirilmesinde Odamızın ve burada bulunan turizm sektör temsilcilerimizin çok büyük emekleri var. Örnek bir çalışma oldu. Çanakkale’mizin Time ve Forbes dergilerinde yer alması tesadüf değil. Yapılan tüm plan ve proje çalışmalarının bunda payı büyük. Oda olarak pandemi sürecinde en çok desteği turizm ve yeme-içme sektörüne sağlanması için çalıştık. Son günlerde kruvaziyer turizmi İlimiz için ön planda, bu pastadan hak ettiğimiz payı alabilmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

"ÇEVREYE DUYARLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZM MODELİ HEPİMİZİN ÖNCELİĞİ OLMALI" 

ÇTSO Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, “Turizmde artık turist sayısından çok turistin niteliği daha ön plana çıkıyor. Pandemi süreci turizmdeki beklentiyi ve gelecek projeksiyonu etkiledi. Deneyim turizminin burada bir adım öne çıktığını görüyoruz. Diğer önemli bir hususun da turizm sektöründe işletmelerin hızlı bir şekilde enerji verimliliğine yönelmeleri ve öncelik vermeleri olduğunu düşünüyorum. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir turizm modelinin hepimizin öncelikleri arasında olmalı” ifadelerini kullandı.

"KİŞİYE GÖRE FİYAT UYGULAMALARI İLİMİZ TURİZMİNE BÜYÜK ZARAR VERİYOR" 

Çanakkale Turizm Tanıtım Derneği Başkanı İsmet Balkan, “Bizim artık ihtiyacımız olan şeyin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım çalışmaları yapmak olduğunu düşünüyorum. İlimize gelen turistleri fırsat olarak görüp fahiş fiyat uygulayan işletmelerin denetlenmesi gerekiyor. Kişiye göre fiyat uygulamaları İlimiz turizmine büyük zarar veriyor. Bu konularda çalışma yapılmasını öneriyorum” dedi.

"İLİMİZİN YETERLİ BİR YAT LİMANI ALTYAPISINA SAHİP OLMAMASI BÜYÜK KAYIP"

Meslek Grubu toplantısına katılan sektör temsilcileri, “Çanakkale’den uçak ile diğer İllere ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Özellikle Ankara’dan sonra başka bir İle aktarmalı uçuşunuz varsa çok uzun saatler havaalanında beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bu konuda kamuoyu oluşturmamız lazım. Çanakkale’de kamp ve karavan festivallerinin Çanakkale’ye fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Çanakkale’de savaşan 3.500’e yakın Azerbaycan şehidimiz var.  Azerbaycan ile geçmişten gelen tarihsel ilişkilerimizin gücünü kullanarak Çanakkale ve Azerbaycan arasında kültür ve turizm köprüsü kurabiliriz. Çanakkale’de açılacak olan dostluk anıtı için de Odamızın desteklerini bekliyoruz. Yat turizmi konusunda çok eksiğimiz var. 671 Km. kıyı ve sahil şeridi ile Türkiye’nin en büyük ikinci kıyı sahil şeridine sahip ilimizin yeterli bir yat limanı altyapısına sahip olmaması hem İlimiz hem de Ülke ekonomimiz için büyük kayıp” ifadelerine yer verdi.     


Başkan Erdoğan, Mecliste grubu bulunmayan partilerin temsilcileriyle buluştuÖnceki Haber

Başkan Erdoğan, Mecliste grubu bulunmaya...

Çanakkale’de 65 kaçak göçmen yakalandıSonraki Haber

Çanakkale’de 65 kaçak göçmen yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!