Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yüz yüze eğitimi genişletme kararı aldık"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yüz yüze eğitimi genişletme kararı aldık"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2-3-4-8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacağını açıkladı. İl Hıfzısıhha Kurullarının onay vereceği köy okullarında da yüz yüze eğitime geçileceğini belirten Erdoğan, önümüzdeki haftadan itibaren 500 bin öğrenciye ücretsiz bilgisayar ve tablet dağıtmaya başlayacaklarını duyurdu.

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan sözleri şu şekilde:

"YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMINI GENİŞLETME KARARI ALDIK"

"Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok. Önümüzdeki haftadan itibaren 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtmaya başlıyoruz."

"13 YERLİ AŞI ÇALIŞMASINDAN 5'İ İNSAN ÇALIŞMA SAFHASINA YAKLAŞTI"

"Yerli aşı geliştirme çalışmalarında oldukça ileri bir düzeye gelindi. Bu anlamda yapılan yatırımların, desteklerin birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 13 ayrı aşı çalışması başlatılmıştı. 5 tanesi insan çalışma safhasına yaklaştı. Alt yapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesi bulunuyor. İkinci bir firmamızın da üretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun üstüne çıkabilecektir. İnsan çalışmaları için önümüzdeki ay bin doz aşı üretilmiş olacak."

 


Gelibolu'da kaçakçılara suçüstü!Önceki Haber

Gelibolu'da kaçakçılara suçüstü!

ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Okhan Akdur istifa etti!Sonraki Haber

ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Okhan Akdur ist...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!