Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Çanakkale’de kazanan Alexander Caleb Ewan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Çanakkale’de kazanan Alexander Caleb Ewan
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Türkiye) altıncı gününde 204.6 kilometrelik Edremit-Eceabat etabını Lotto Soudal Takımı’nın Avustralyalı sporcusu Alexander Caleb Ewan 4 saat 54 dakika ile 57. Piyade Alay’ın önünde finişi gören ilk sporcu oldu. Ewan böylece tur boyunca etap kazanan dördüncü Avustralyalı sporcu oldu.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Türkiye) altıncı gününde de sporcular büyük bir mücadele içindeydiler. İlk kez aynı sporcunun Turkuaz Mayo’yu taşıması (Eduardo Sepulveda) yarışın en dikkat çeken tarafıydı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü ilk kez geçen bisikletçiler daha sonra sahil tarafını takip ederek Kabatepe Kavşağı’ndan sapan bisikletçiler finişe odaklandı. 204.6 kilometrelik Edremit-Eceabat etabını Lotto Soudal Takımı’nın Avustralyalı sporcusu Alexander Caleb Ewan 4 saat 54 dakika ile 57. Piyade Alay’ın önünde finişi gören ilk sporcu oldu. Böylece tur boyunca etap kazanan 4. Avustralyalı sporcu oldu.

YARIŞTAN NOTLAR…

156 sporcu Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ve Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaşı’nın damalı bayrağı sallamasıyla birlikte Edremit-Eceabat etabı için büyük bir mücadelenin içine girdi.

GÖZLER, YENİ ZELANDA VE AVUSTRALYALI BİSİKLETÇİLERDEYDİ

Gözler, Çanakkale Savaşı’nda atalarını kaybeden Yeni Zelanda ve Avustralyalı bisikletçilerin Edremit-Eceabat etabı içindeki mücadelesindeydi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜ ÖNCE İLK DÖRT SPORCU GEÇTİ

Onur Balkan ve Batuhan Özgür’ün de bulunduğu dört kişilik kaçış grubu 1915 Çanakkale Köprüsü’nü bisikletle geçen ilk sporcular olarak tarihe geçti. 3 dakika sonra ana grup köprüyü geride bıraktı.

7. ETAP GELİBOLU-TEKİRDAĞ ARASINDA OLACAK

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda artık sona geliniyor. Yarın 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabı koşulduktan sonra tüm kafileler ve sporcular karayolu ile İstanbul’a taşınacak ve burada 141.1 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile tur sona erecek. İstanbul-İstanbul etabında halkın yarıştaki kapalı yollardan fazla etkilenmemesi için pazar günü start saat 08.15’te verilecek ve Atatürk Kültür Merkezi önünde tur bitmiş olacak. Etabın bitiş saatinin 11.15 olarak saptandığı bilgisi verildi.

Kaynak: İHA


Başkan Öz yeni güreş sahasını incelediÖnceki Haber

Başkan Öz yeni güreş sahasını inceledi

AK Parti’den Çan çıkarması: İlçe teşkilatıyla iftarda buluştularSonraki Haber

AK Parti’den Çan çıkarması: İlçe teşkila...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!